Τέλος οι περιορισμοί για το Xbox One

Μετά την τεράστια αντίδραση των gamers στους περιορισμούς που η Microsoft ανακοίνωσε για τη νέα κονσόλα της, Xbox One, η εταιρεία… άλλαξε μυαλά! Xbox One - Kinect - Controller 001

Πρώτα είχαμε το φαινόμενο του πλήκτρου Start στα Windows: η Microsoft, μέσα στην… τεράστια σοφία της, αποφάσισε να το αφαιρέσει στα Windows 8, μόνο και μόνο για να δεχτεί τη γενική κατακραυγή των εξοργισμένων χρηστών που, σε τεράστια ποσοστά, κατέφυγαν σε… λύσεις τρίτων για να το επαναφέρουν στα desktops τους ή, απλά… επέστρεψαν στα Windows 7. Τώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται με το Xbox One.

Αρχικά η Microsoft, καταχαρούμενη που θα ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα των φίλων της, των εταιρειών παραγωγής περιεχόμενου multimedia και κατασκευής παιχνιδιών, αποφάσισε να εφαρμόσει κάποιους σημαντικούς περιορισμούς στην κονσόλα της. Τέρμα στις εύκολες ανταλλαγές παιχνιδιών. Τώρα θα γίνονταν υπό όρους, και μόνο αν δυο φίλοι ήταν… δηλωμένοι ως φίλοι στην ίδια.

Τέρμα στην αγορά μεταχειρισμένων – ή την πώληση των παλιών δικών σου τίτλων. Τώρα θα έπρεπε να πληρώνεις ένα κατιτίς παραπάνω στη Microsoft και, κυρίως, στους δημιουργούς του τίτλου.

Τέρμα στο να μπορείς να παίζεις χωρίς σύνδεση – από εδώ και πέρα, θα ήταν υποχρεωτική για την… πιστοποίηση της γνησιότητας των παιχνιδιών σου. Και τι έγινε, μωρέ, αν ταξιδεύεις συχνά, ή αν μένεις σε περιοχή όπου δεν είναι καν εφικτό να έχεις μόνιμη, καλή, αξιόπιστη, σταθερή σύνδεση προς το Internet;

Κερασάκι στην τούρτα; Το Xbox One θα δούλευε μόνο στις χώρες που θα υποστήριζε με servers η Microsoft – ακριβώς διότι το να έχεις μόνιμη σύνδεση προς το Internet εσύ για να συνδεθείς με τη Microsoft σημαίνει και πως θα… πρέπει να έχει και η Microsoft server για εσένα στον οποίο να μπορείς να συνδεθείς.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
  • galacticusX

    Σιγά μην τους πήρε ο πόνος για τους gamers, για τα μπικικίνια φοβούνται, αφού βλέπουν ότι οι προπαραγγελίες του PS4 τους έχουν κόψει τον κόλο. BTW, τί έχουν να πουν τώρα οι λουκρητίες που είχαν πάρει το μέρος της M$; Τώρα ξαφνικά ο δανεισμός δεν είναι παράνομος; Δεν χρειάζεται activation; Μπααα;

  • ducklord

    Σώωωπα! Αφού και το να μοιράζεσαι / πουλάς / δανείζεσαι τα digital, όπως είπα, ΕΙΝΑΙ εφικτό και θα μπορούσαν να το κάνουν όπως μάλλον ετοιμάζεται να το κάνει το Steam (όπως έγραψες εσύ), το είχαν ΕΤΟΙΜΟ, και τωρα το αλλάζουν προφανώς για… εκδίκηση που τους ανάγκασε ο κόσμος να βγάλουν τα online checks από την κονσόλα τους.

    Εξακολουθεί να μου φαίνεται κορυφαία, πάντως, γιατί πάντα ήθελα να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλα μου για ένα κουτί που θα με βοηθά να παίζω με τις στατιστικές φανταστικών (με την έννοια των “ανύπαρκτων”) παικτών του αμερικάνικου μπέηζμπωλ. Ω, τι χαρά.