Σχεδόν ξεπούλησε η OUYA

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε επίσημα η πρώτη κονσόλα που χρηματοδοτήθηκε επιτυχώς μέσω Kickstarter, η βασισμένη στο Android OUYA. Και σχεδόν… εξαφανίστηκε!

ouya 001

Κάτι οι προπαραγγελίες, κάτι οι… μετρημένοι και υπολογισμένοι τσίμα-τσίμα αριθμοί κομματιών σε καταστήματα, και η OUYA σχεδόν… εξαφανίστηκε από προσώπου Γης κατά την επίσημη έναρξη της διάθεσης της.

Πολλά καταστήματα δήλωσαν την ίδια ημέρα της διάθεσης της πως είχαν ξεμείνει από stock, ενώ οι δημιουργοί της δεν κατάφεραν να παράσχουν ό,τι είχαν υποσχεθεί έγκαιρα και σε όσους τους είχαν χρηματοδοτήσει μέσω Kickstarter – αναρτώντας μια σχετική ειδοποίηση.

Αν και… έμειναν κάποια κομμάτια της OUYA διαθέσιμα σε ορισμένα καταστήματα, είναι άξιο σημείωσης πως ενώ η αρχική τιμή της ήταν €100, αρκετοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την υψηλή ζήτηση, πουλώντας την μέσω sites δημοπρασιών όπως το eBay ακόμη και για… $250 – δυόμισυ φορές παραπάνω από την κανονική τιμή της!

Μάλλον, λοιπόν, όσοι αμφισβητούσαν την επιτυχία της, ομολογουμένως αδύναμης σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά ανοιχτής στα… πειραχτήρια κονσολίτσας, μάλλον ήρθε η ώρα να… φάνε το καπέλο τους.

Info

Θυμίζουμε πως η OUYA είναι ουσιαστικά το αντίστοιχο του να πάρεις το τυπικό hardware ενός mid προς high-end smartphone, να του… ξεκολλήσεις την κάμερα, το σύστημα κλήσεων – και ό,τι άλλο θα ήταν περιττό για τη χρήση της – και να το χώσεις σε ένα χαριτωμένο κουτάκι που θα κατοικεί δίπλα από την TV, ονομάζοντας το όλο εγχείρημα… κονσόλα. Η OUYA, με άλλα λόγια, παίζει ό,τι και ένα smartphone με αξιόλογο hardware και λειτουργικό σύστημα Android. Η διαφορά είναι πως δεν το παίζει σε μια δική της, μικρή οθονίτσα, αλλά στην… τηλεορασάρα του σαλονιού και μέσω ενός άνετου joypad.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.