Στρατηγικό μπαμ-μπουμ στο Tom Clancy’s The Division

Αν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό οι τίτλοι που βασίζονται σε σενάρια και… ιδέες του Tom Clancy είναι η εμμονή τους στο ρεαλισμό. Ή, μάλλον, ακόμη περισσότερο, στις στρατηγικές μάχες.

Tom_Clancy's_The_Division_002

Όλα άρχισαν με το πρώτο Rainbow Six, που έδειξε πως βαριά αναγνώσματα στο στυλ του ομώνυμου βιβλίου θα μπορούσαν να αποδοθούν ως ενδιαφέροντα παιχνίδια συνδυάζοντας τη δράση με τη στρατηγική σκέψη. Θυμίζοντας συνδυασμό First Person Shooter με… τα κλασσικά X-Com και Syndicate, το Rainbow Six και τα sequels του καθιέρωσαν το δικό τους είδος τακτικής δράσης που από τότε στιγματίζει όλους τους τίτλους με το ονοματάκι του Tom Clancy.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει με τα τελευταία Ghost Recon, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη δράση και το scifi στοιχείο, δείχνοντας πως ο Tom μπορεί να είχε… εμμονή με το ρεαλισμό και την πραγματικότητα, μα δεν είχε και τόσο πρόβλημα να παρουσιάσει και ιστοριούλες που κινούνται αποκλειστικά στη σφαίρα της (ρεαλιστικής, πάντα ρεαλιστικής) φαντασίας. Το ίδιο, και ακόμη περισσότερο, κάνει με το νέο The Division, αφού όχι μόνο είναι ακόμη πιο “φανταστικό”, αλλά και… online role playing game;!

Η δράση του τίτλου εξελίσσεται σε μια… ψιλο-μετα-αποκαλυπτική Αμερική (ουφ, τι συνδυάσαμε πάλι, π’ ανάθεμα μας;!), που έχει πληγεί από ένα δολοφονικό ιό. Εκεί… Τι το συζητάμε, όμως, αφού υπάρχει εκτενέστατο video με δράση από τον τίτλο, που θα σας βάλει για τα καλά στον κόσμο του; Ιδού:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.