Ο Wind Waker επιστρέφει σε HD εκδοχή

Δεν θεωρούμε αρνητική την επανακυκλοφορία HD εκδοχών κλασσικών και αγαπημένων τίτλων. Την θεωρούμε αρνητική όταν δεν έχεις κάτι άλλο να δείξεις.

Wind Waker HD 002

Ναι, τα πρώτα God of War έχουν κυκλοφορήσει και σε HD εκδοχές – όπως και οι μικρές, φορητές περιπέτειες του Kratos για το PlayStation Portable. Το ίδιο και τα Ico και Shadow of the Colossus, ή ακόμη και οι τριλογίες των Prince of Persia και Hitman. Αυτό θα σπεύσει να πει κάθε οπαδός της Nintendo στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ανακοίνωση της επανακυκλοφορίας του κλασσικού και αγαπημένου Legend of Zelda: Wind Waker σε HD εκδοχή. Και θα… χαρεί νομίζοντας πως έχει δίκιο και… μας τη βγήκε και από πάνω.

ΡΕ καημένε: το πρόσεξες πως για κάθε God of War HD υπάρχει και ένα Uncharted, ή ακόμη και ένα εγγενές, μη-αναβαθμισμένο, αλλά σχεδιασμένο εξαρχής ώστε να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες τις νέας κονσόλας God of War; Το πρόσεξες πως για κάθε remixed… Double Dragon στο Xbox 360 υπήρχε και ένα νέο Halo ή Gears of War; Τότε στο Wii U, γιατί δεν το προσέχεις;

Σε μια κονσόλα που έχει τραγική έλλειψη τίτλων για να πείσει τον κόσμο να την αγοράσει, εν μέσω συνεχειών των κλάσσικών franchises της, τα πλήθη περίμεναν πως θα ανακοίνωνε και κάποιους νέους, πρωτότυπους τίτλους. Ναι μεν το έκανε, αλλά ήταν λιγότεροι από όσους χωρούν στα δάχτυλα του ενός χεριού! Και αντί για ένα νέο, ένα πραγματικά νέο Zelda – που θα μπορούσε να μας το δώσει – έκανε τι; Παρουσίασε ένα HD remake του Wind Waker, ενός τίτλου που είχαμε δει στο… Gamecube – πριν από δέκα χρόνια!

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, το Wind Waker ήταν εξαρχής ένας πανέμορφος τίτλος, και με την αναβάθμιση σε HD δείχνει ακόμη καλύτερος. Αν δεν το είχε παίξει κανείς πριν… δέκα χρόνια (αυτό ΔΕΝ είναι εύκολο να το καταπιείς όταν ΔΕΝ υπάρχουν και αρκετοί σημαντικοί ΝΕΟΙ τίτλοι), αξίζει να το παίξει τώρα, και θα μπορούσε και εύκολα να το παρεξηγήσει ως έναν πραγματικά νέο τίτλο. Η Nintendo φρόντισε να αφαιρέσει κάποιες μικροενοχλήσεις (π.χ. επιτέλους έβαλε… fast forward στα πιο επαναλαμβανόμενα και μακρόσυρτα σημεία του), αλλά…

Αλλά ακόμη και έτσι, η Nintendo ζητά από τους οπαδούς της να επενδύσουν στην κονσόλα της παίζοντας και πάλι ό,τι έπαιζαν εδώ και τόσα χρόνια στις υπόλοιπες κονσόλες της: ανανεωμένα Super Smash Bros, Mario Kart και, τώρα πια, Zelda, με τις μοναδικές πραγματικά νέες εμπειρίες να είναι, τι; Ένας τίτλος που παίξαμε ήδη στο Xbox 360 και το PlayStation 3 σε ολίγον ρημιξαρισμένη εκδοχή (το Bayonetta) και μια υπόσχεση για ένα μεγάλο role playing game που ΘΑ δούμε σε περίπου ένα χρόνο (το X της Monolith Soft). Τι χαρά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.