Ο τρόμος του Outlast θα απλωθεί από τα PCs στο PS4

Ένας από τους τίτλους που περιμένουμε με αγωνία – για… να μας προκαλέσει αγωνία – στα PCs μας θα παρουσιαστεί και στο PlayStation 4.

Outlast 004

Το Outlast δεν είναι – ακόμη – γνωστό. Είναι ένας τίτλος τρόμου που αναπτύσσεται από τη νέα ομάδα Red Barrels, η οποία όμως αποτελείται από βετεράνους της βιομηχανίας του gaming με πολυετή εμπειρία ακόμη και σε μεγάλα blockbusters. Μερικοί από τους τίτλους όπου έβαλαν το χεράκι τους μέλη της ομάδας είναι τα Uncharted, Prince of Persia αλλά και Assassin’s Creed. Όταν, λοιπόν, σου λένε πως δεν θα μπορούσαν να πλασάρουν έναν τίτλο τρόμου σαν το Outlast μέσω μεγάλων εταιρειών, και αναγκάστηκαν να… ανεξαρτητοποιηθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία για αυτό το σκοπό, όσο να’ναι, σου κινούν λιγάκι το ενδιαφέρον.

Το Outlast, λοιπόν, θα εξελίσσεται σε ένα Άσυλο φρενοβλαβών, όπου βρίσκεσαι παγιδευμένος. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι σου και, ακριβώς λόγω του ότι… είναι ψυχοπαθείς, δεν έχουν και έναν τυπικό και αναμενόμενο τρόπο σκέψεις. Ή, τουλάχιστον… οικείο στους υπόλοιπους, στους μη-ψυχοπαθείς. Και αυτό είναι ένα από τα σημεία όπου ποντάρουν οι δημιουργοί του για να μας κάνουν, όπως λένε χαρακτηριστικά, να…”Χεστούμε επάνω μας”!

Να διευκρινίσουμε πως εμείς, απλά, το αποδίδουμε στα ελληνικά – η ατάκα είναι δική τους, όσο μαθαίνεις περισσότερα για το Outlast, τόσο περισσότερο μοιάζει να δικαιολογείται! Είσαι, λοιπόν, παγιδευμένος σε ένα άσυλο φρενοβλαβών. Τυγχάνεις δημοσιογράφος. Άρα, δεν είσαι και ο… Ράμπο, και το μόνο που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις περισσότερες απειλές είναι να το βάλεις στα πόδια ή/και να κρυφτείς.

Σε αυτό το σημείο, ο τίτλος θυμίζει τα Amnesia. Η βασική διαφορά του όμως είναι πως εδώ ο χαρακτήρας είναι κομματάκι πιο ευκίνητος. Ο Philippe Morin της Red Barrels εξήγησε, στο PlayStation Blog, πως δεν μιλάμε για παιχνίδι τύπου Mirror’s Edge ή Assassin’s Creed – όπου επίσης… παρκουρίζουν φανατικά οι πρωταγωνιστές – αλλά απλά για το ότι στο Outlast μπορείς να κινείσαι στο περιβάλλον σου ώστε όντως να μπορείς να… το βάλεις στα πόδια με τελικό στόχο να αποφύγεις την όποια απειλή και/ή, όπως ήδη είπαμε, να κρυφτείς. Τσίκεεεν!

Για να είναι ρεαλιστική η συμπεριφορά των αντιπάλων, η Red Barrels συνεργάστηκε με μια επιστημονική συμβουλευτική εταιρεία, την Thwacke, που της παρείχε πληροφορίες για πραγματικές πνευματικές ασθένειες και το πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά, καθώς και τις μεθόδους αντιμετώπισης τους. Χάρη σε αυτές μπόρεσαν να δημιουργήσουν και ρεαλιστικά περιβάλλοντα, που παραπέμπουν σε πραγματικά Άσυλα. Ποιος είπε πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι τρομακτική;

Το Outlast θα κάνει την εμφάνιση του στο PlayStation 4 – κάνοντας, με τη σειρά μας, εμάς να κρυβόμαστε τρέμοντας – κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά. Δηλαδή, το 2014, ω, αγαπημένε χρονοταξιδιώτη.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.