Ο μπαμπάς-κρυφό… χταπόδι τυλίγει το PlayStation 4

Γνώρισε μεγάλη επιτυχία (για indie game) στους υπολογιστές χάρη στην… παρανοϊκή και τρομερά αστεία ιδέα του και το πρωτότυπο gameplay του. Καιρός ήταν να φτάσει και στις κονσόλες!

Octodad_001

Το Octodad: Dadliest Catch, εξελιγμένο… reboot του τίτλου που είδαμε στα PCs, έχει το εξής τρελό θέμα – για όποιον δεν έχει ακούσει ήδη για αυτό: είσαι ένα χταπόδι. Είσαι, όμως, και σύζυγος, μπαμπάς, εργαζόμενος, γείτονας… Είσαι, λοιπόν, ένα χταπόδι που, για κάποιο λόγο, κάπου, κάπως, ανέλαβε ένα τυπικό ρόλο ανθρώπου. Κανείς δεν γνωρίζει πως είσαι στην πραγματικότητα χταπόδι, και καλό θα ήταν να… διατηρήσεις αυτή την εντύπωση. Έλα, όμως, που δεν είναι και ό,τι ευκολότερο για ένα χταπόδι να μιμείται έναν άνθρωπο!

Παράνοια; Έχει και συνέχεια! Ο τίτλος σε βάζει σχεδόν κυριολεκτικά στο ρόλο του χταποδιού, αφού καλείσαι να… κουμαντάρεις τις απολήξεις του (αυτό-θα-πει-πλοκάμια) έτσι ώστε να κινείσαι, όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως θα κινούνταν ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Απλές καθημερινές πράξεις γίνονται τρομερά δύσκολες – και τραγικά αστείες ακριβώς λόγω του ότι… Είσαι χταπόδι! Πώς να… χτυπήσεις εισιτήριο ή να πλύνεις ένα πιάτο χωρίς να το σπάσεις αν δεν έχεις χέρια, δάχτυλα, αντίχειρες;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.