Μην αγνοείς το… μεγαλείο που σου αξίζει!

Αυτό ήταν το πανέξυπνο concept πίσω από ένα από τα πιο αστεία διαφημιστικά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια για κονσόλα. Ναι, για το PlayStation 4.

Η Sony πόνταρε πάρα πολύ στο χιούμορ για τη φετινή E3, πείθοντας πως παλεύει να ξεφύγει από την εικόνα που υιοθέτησε τις πρώτες μέρες του PlayStation 3, και που την είχε στιγματίσει μέχρι σήμερα. Σημασία, πια, δεν έχει η… προώθηση του Blu-ray drive (που, να σημειώσουμε, την κατάφερε μια χαρά και τώρα πια θεωρείται το standard) ή των multimedia δυνατοτήτων της κονσόλας, που προσπαθούσε να μας αποδείξει με το PlayStation 3. Όχι. Αυτό το λάθος έκανε και η μεγάλη αντίπαλος της στο χώρο των κονσολών, η Microsoft, με το Xbox One, και όλοι είδαμε τι αποτέλεσμα είχε αυτό στην κοινότητα των gamers. Α, όχι… Σημασία έχουν μόνο τα παιχνίδια.

Εξάλλου, το είχε πει η Sony, πριν και από την E3. Σημασία έχουν τα παιχνίδια. Το PlayStation είναι, πάνω από όλα, μια παιχνιδομηχανή. Διότι αυτό σήμαινε και εξακολουθεί να σημαίνει στο χώρο μας ο όρος κονσόλα. Η Microsoft το ξέχασε, και προσπάθησε να μας πείσει πως στον δικό της κόσμο μας περιμένουν ταινίες, αγώνες ποδοσφαίρου και… αλλαγή καναλιών της TV με νεύματα. Η Sony, αντίθετα, μας έδειξε πως στο δικό της κόσμο μας περιμένουν… Μεγαλεία! Greatness Awaits, λοιπόν!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.