Η Respawn εξηγεί τι κάνει το cloud του Xbox One για τους gamers

Cloud, cloud… cloud… Τι είναι το cloud; Που χρησιμεύει; Πώς θα το χρησιμοποιεί το Xbox One, και γιατί είναι σημαντικό για το Titanfall; Η Respawn μας δίνει τις απαντήσεις.

Titanfall 000

Δεν θα αντιγράψουμε το post στο επίσημο site της Respawn Entertainment σχετικά με το πώς λειτουργεί το cloud της Microsoft, τι σχέση έχει το Xbox One με την υπάρχουσα υπηρεσία της, Azure, πως συγκρίνεται με την Αμαζον και γιατί όλα αυτά (και ακόμη περισσότερα) μπορούν να επηρεάσουν τα… headshots που θα κάνεις στον κόσμο του παιχνιδιού. Για όλα αυτά, επισκέψου το σχετικό link παρακάτω – αξίζει μια ανάγνωση από πλευράς σου.

Έχε, όμως, κατα νου, πως το κείμενο έχει και κάποιες διαφημιστικές βλακειούλες, κρυμμένες προσεκτικά ανάμεσα στις γραμμές του, για να προβάλλει το πόσο κορυφαία είναι η προσέγγιση της Microsoft και το Xbox One. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πως σε ένα σημείο θα διαβάσεις πως όταν κάποιος κάνει host ένα παιχνίδι, έχει πλεονέκτημα, αφού τρέχει γρηγορότερα σε αυτόν και, όταν παίζει multiplayer μαζί σου, μπορεί να σε δει πρώτος και να σε ξεκάνει ευκολότερα – και λίγες γραμμές πιο κάτω, αναφέρεται ως μειονέκτημα πως όταν κάνει κάποιος host ένα multiplayer παιχνίδι, ο υπολογιστής του πηγαίνει πιο αργά και μπορεί τα γραφικά να είναι χειρότερα.

Titanfall 002

Τελικά, είναι καλύτερο ή χειρότερο για κάποιον να κάνει host ένα παιχνίδι βρε Respawn;!; Η απάντηση είναι, προφανώς, τίποτα από τα δυο: ξεχνάμε διακριτικά πως άλλα λέμε στην αρχή, άλλα στο τέλος, και καταλήγουμε πως το καλύτερο είναι να το κάνει host στο Azure της Microsoft. Σωστά, Respawn;

Ody's thoughts

Καταλάβατε τι εννοώ πως την έχει τη… διαφημισούλα του το κείμενο;

Κατά τα άλλα, πέρα από τις όποιες (ηθελημένες ή μη) ψιλο-ανακριβειούλες του σε κάποια σημεία, το κείμενο είναι μια πολύ καλή εισαγωγή σε όποιον δεν γνωρίζει πως λειτουργούν τα multiplayer παιχίδια και που θα διαφέρει η προσέγγιση του Xbox One.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.