Η Quantic Dream προσπαθεί να αποδείξει πως έχει χιούμορ

Περιμένετε: αφήστε το The Dark Sorcerer, το video που η Quantic Dream έδειξε στην E3 να παίξει λίγο. Διότι ναι μεν επιδεικνύει τις ικανότητες στα γραφικά του PS4, αλλά… έχει και κάποια πλάκα.

The Dark Sorcerer 002

Η Quantic Dream, γνωστότερη από το Heavy Rain και το επερχόμενο Beyond: Two Souls, αποφάσισε να επιδείξει τι μπορεί να καταφέρει με τις βελτιωμένες δυνατότητες του PlayStation 4 σε σχέση με τον προκάτοχο του, το PlayStation 3 – στο οποίο, θυμίζουμε, θα δούμε το Beyond. Και αφού δεν έχει κάποιον έτοιμο τίτλο για αυτό, παρουσίασε στην E3 ένα tech demo, ένα βιντεάκι που δεν προέρχεται από ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, μα που επιδεικνύει απλά το πώς η ίδια χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κονσόλας.

Προφανώς τα γραφικά του είναι εντυπωσιακά – σκεφθείτε πως όλα όσα φαίνονται σε αυτό παράγονται real-time από το PlayStation 4. Με άλλα λόγια, είναι αυτό που λέμε γραφικά παιχνιδιού, και αν ήταν παιχνίδι (που δεν είναι) θα μπορούσαμε να ελέγχουμε τους χαρακτήρες και να κινούμαστε στο virtual χώρο του. Το καλύτερο, όμως, είναι πως η εταιρεία αποφάσισε και αυτή, όπως και η Sony με την κονσόλα της, να βασιστεί στο χιούμορ και, ταυτόχρονα, να δουλέψει τον ίδιο τον εαυτό της – και τη διαδικασία για την οποία φημίζεται, το motion capture ερμηνειών ηθοποιών για χρήση σε interactive εμπειρίες.

Ody's thoughts

Δυστυχώς, δεν θεωρώ το χιούμορ αρκετά πετυχημένο, ενώ αντιγράφει πολλά-πολλά κλισέ. Η κλωνοποίηση του goblin, όμως, όντως με έκανε να σκάσω ένα χαμόγελο. Damn, I’m sexy… :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.