Η Ellen Page θάβει τη Naughty Dog πως αντέγραψε το πρόσωπο της

Μια περίεργη υπόθεση κλοπής (ή, μάλλον… δανεισμού) προσώπου, ερμηνειών, μεταλλάξεων και μιας διάσημης lolita-star του Hollywood στο τελευταίο megahit του PlayStation 3.

Ellen Page

Το The Last of Us έχει λουστεί με θετικότατες κριτικές και αγαπηθεί από το κοινό. Πρόκειται, για όσους ζουν κλεισμένοι σε μια σπηλιά αγνοώντας τις τελευταίες εξελίξεις του gaming, για τον τελευταίο τίτλο της Naughty Dog, της εταιρείας που ανάμεσα σε άλλα μας έδωσε και τη σειρά των Uncharted, για το PlayStation 3.

Όταν είχε πρωτο-αποκαλυφθεί το The Last of Us, η πρωταγωνίστρια του είχε μια εμφανή ομοιότητα με την Ellen Page – σε σημείο που… να θεωρείται δεδομένο πως η ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε σε αυτό.

Και αφού μιλάμε για παιχνίδι, και όχι video, αυτό σημαίνει πως θα δάνειζε το πρόσωπο της (που θα φωτογράφιζαν και θα… κολούσαν στο μοντέλο της πρωταγωνίστριας οι δημιουργοί του τίτλοι) καθώς και τη φωνή της, ίσως και την ερμηνεία της (που θα συλλάμβαναν κάμερες και μετέφραζαν σε κίνηση των ψηφιακών μοντέλων του τίτλου). Σχεδόν ταυτόχρονα με εκείνο, όμως, η Quantic Dreams, μια εταιρεία που επίσης θεωρείται… ανιψάκι της Sony, αποκάλυψε τον δικό της νέο τίτλο για το PlayStation 3: το Beyond: Two Souls. Και, ω, τι έκπληξη: πρωταγωνιστούσε η Ellen Page!

The Last of Us - Ellie

H Naughty Dog έσπευσε να αλλάξει την εμφάνιση της πρωταγωνίστριας της, λέγοντας πως δεν είχε συνειδητοποιήσει την ομοιότητα, πως ήταν τυχαία, πως ήταν, απλά, η εμφάνιση μιας τυπικής έφηβης. Που, όλως τυχαίως, βέβαια, έμοιαζε με… δίδυμη της Miss Page. Η ανασχεδιασμένη Ellie του The Last of Us όντως ήταν αρκετά διαφορετική, και οι περισσότεροι θάψαμε το θέμα κάτω από το χαλάκι, θεωρώντας πως συνέβη το εξής απλό και ρεαλιστικό: ίσως η εταιρεία είχε ακούσει πως η Miss Page ήταν διαθέσιμη ή/και ψαχνόταν και για το χώρο του gaming, και ξεκίνησε να χτίζει τον τίτλο της θεωρώντας πως θα μπορούσε να την… καβάντζωνε για το ρόλο, μα η Sony την πλάσαρε στην Quantic Dream, της οποίας οι τίτλοι πάντα βασίζονται περισσότερο στους χαρακτήρες, το σενάριο και τις ερμηνείες από ό,τι στη δράση τους. Με άλλα λόγια, η Quantic Dream θα την χρειαζόταν περισσότερο από ό,τι η Naughty Dog.

Τα παραπάνω είναι δική μας υπόθεση για το τι, ίσως, συνέβη, αν και παρόμοιες απόψεις φάνηκε να έχει η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το gaming. Έτσι, δίχως πολλά-πολλά, λίγο αργότερα η Naughty Dog αποκάλυψε μια ανασχεδιασμένη Ellie, που δεν έμοιαζε και τόσο στην Ellen Page, κάτι που κατά την εταιρεία ήταν… και πάλι τυχαίο – έγινε απλά για να αντικατοπτρίζει το ότι ο χαρακτήρας, σεναριακά, δεν ήταν πια σε… προχωρημένο εφηβικό στάδιο, αλλά μόλις έμπαινε σε αυτήν.

Και τώρα, τσουπ, η Miss Page, εμφανίστηκε στο Reddit και κλάφτηκε πως η Naughty Dog δεν θα έπρεπε να δανειστεί το πρόσωπο της για τον τίτλο της. Και άφησε να εννοηθεί πως ενώ δεν την ενδιαφέρει και ίσως και να μην ασχολούνταν καν με το ζήτημα, είναι ενοχλητικό διότι η ίδια παίζει σε ένα άλλο παιχνίδι, στο – για δες – Beyond: Two Souls.

Με άλλα λόγια, η Miss Page φαίνεται πως έχει μείνει λιγάκι στο παρελθόν, πως δεν ασχολείται με το gaming, και μόλις έπεσε στα χέρια της μια από τις πρώτες, παλιές εκείνες εικόνες, από όταν ο χαρακτήρας της Ellie του The Last of Us ήταν βασισμένος σε αυτήν. Διότι αν θεωρεί πως η νέα εκδοχή της Ellie της μοιάζει, μάλλον έχει ολίγον τι προχωρημένη μυωπία.

Ellie - The Last of Us - 001

Όπως και να έχει, αν η ίδια αποφασίσει να την κηνυγήσει την κατάσταση, προβλέπεται ένα γενικό… μπλέξιμο με την υπόθεση. Διότι μπορεί η νέα εκδοχή του χαρακτήρα να μην της μοιάζει, μα η παλιά της έμοιαζε – και, για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σεληνάκατο, η Naughty Dog δεν είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει μια εικονογραφημένη εκδοχή της φατσούλας της στους χαρακτήρες της, έστω, για το αρχικό διαφημιστικό υλικό του τίτλου που είχε στείλει σε sites.

Όπως και να έχει… εμείς προβλέπεται πως θα ψυχαγωγηθούμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: και το παιχνίδι είναι καλό, και θα έχει… την πλάκα του να συνοδευθεί από διαμάχες, δικαστικές και μη, ξεκατινιάσματα και αλληλο-θαψίματα μέσω Reddit ή όπου αλλού. Πάρτε ποπ-κορν!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.