Η επίσημη πλατφόρμα του Fez 2: Όχι-Το-Xbox

Ο δημιουργός του βραβευμένου τίτλου Fez, Phil Fish, σκοπεύει να κυκλοφορήσει οπουδήποτε αλλού το νέο του παιχνίδι, ΕΚΤΟΣ από το Xbox One.

fez 000

Οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από το Xbox One, ακόμη και μια τοστιέρα, για τον Phil Fish, δημιουργό του χιλιο-βραβευμένου και πολυ-αγαπημένου τίτλου Fez, που πρωτοκυκλοφόρησε αποκλειστικά στο Xbox 360. Η εκεί εμπειρία όχι απλά άφησε μια άσχημη γεύση στο στόμα του Phil, μα τον έκανε να… αναθεματίζει την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Microsoft.

Για όσους δεν γνωρίζουν την… ταλαιπωρημένη ιστορία του Fez, η πρώτη έκδοση του τίτλου είχε κάποια προβληματάκια, που ο Phil διόρθωσε σε ένα patch για τον τίτλο. Αφού, όμως, το διέθεσε στο Xbox Live, αυτό εμφάνισε, με τη σειρά του, νέα προβλήματα και αποσύρθηκε από τη Microsoft. Ο ίδιος, τότε, θα έπρεπε όχι απλά να δημιουργήσει ένα νέο patch, κάτι που θα ήταν εύκολο, αλλά και να… ξαναπληρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για το… προνόμιο της διάθεσης του μέσω του Xbox Live. Διότι αυτή είναι η πολιτική της Microsoft με αυτό: για να κυκλοφορήσει ο τίτλος σου εκεί, ακόμη και αν με το τίτλος εννοούμε ένα… patch για ένα παιχνίδι που ήδη κυκλοφορεί… Θα πλερώσεις!

phil fish 001

Το Fez ήταν δημιουργία του Phil Fish και ενός-δυο ακόμη ανθρώπων. Δεν είχε πίσω του τις πλάτες ενός μεγάλου εκδότη όπως η Electronic Arts, και δεν θα μπορούσε να ξαναπληρώσει τα χρήματα που ζητούσε η Microsoft. Έτσι, προτίμησε να αποσυρθεί πλήρως το patch και ο τίτλος να συνεχίσει να διατίθεται στην αρχική, αδιόρθωτη και προβληματική κατάσταση του.

Ως απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν πως ήταν ευθύνη του να κάνει κάτι τέτοιο, η εξήγηση του πως αν το ίδιο συνέβαινε στο Steam, δεν θα χρειάζονταν οι περίεργες, χρονοβόρες και, το σημαντικότερο, πανάκριβες διαδικασίες ελέγχου, επικύρωσης και διάθεσης του που απαιτεί η Microsoft: οι gamers θα το είχαν στα χέρια τους μόλις σε μια-δυο εβδομάδες από όταν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα, δίχως αυτό να κοστίσει το παραμικρό στον ίδιο.

Και έτσι, σε ερώτηση για το σε ποιές πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το sequel του Fez, η… επίσημη πλατφόρμα είναι η Όχι-Το-Xbox. Οτιδήποτε εκτός από το Xbox. Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο αρνητικό που έχει να πει για τη Microsoft και τις κονσόλες της – τόσο το υπάρχον Xbox 360 όσο και το επερχόμενο Xbox One. Α, όχι: έχει… μπόλικο υλικό για θάψιμο.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.