Εκπλαγείτε: το Ryse θα είναι launch τίτλος του Xbox One

Εκπλαγείτε, λέμε! Τόσες και τόσες εκπλήξεις είχε η Microsoft για την E3, και η ανακοίνωση της αποκλειστικής κυκλοφορίας του Ryse της Crytek για το Xbox One ήταν μια από αυτές. Η ειρωνεία μας σκοτώνει.Ryse - Son of Rome 002

Ναι, ειρωνευόμαστε. Διότι ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό πως το Ryse θα ήταν ένας αποκλειστικός τίτλος της κονσόλας – από όταν… αναπτυσσόταν για το Xbox 360, όπου κάποια στιγμή ακυρώθηκε και αναβλήθηκε επ’ αορίστω. Δεν ήταν κομματάκι… προφανές το τι εννοούσαν με το επ’ αορίστω;

τίτλος θα είναι ό,τι περιμέναμε, ό,τι είχε περιγράψει και δείξει και στο παρελθόν η Crytek: ένα παιχνίδι μαχών πρώτου προσώπου, με τον παίκτη να ελέγχει το ίδιο το σώμα ενός μαχητή σε μάχες στο Κολοσσαίο. Και στα πέριξ αυτού. Και αλλού.

Για την ακρίβεια, το όχι-και-τόσο-πρωτότυπο σενάριο βάζει τον παίκτη στο ρόλο του Μάριου Τίτου (Marius Titus), ενός νεαρού Ρωμαίου στρατιώτη, που βλέπει την οικογένεια του να σφαγιάζεται από βάρβαρους. Έτσι, ξεκινά με το Ρωμαϊκό στρατό προς τη Βρετάννη, ζητώντας εκδίκηση. Εκεί, αποδεικνύει τις ικανότητες του ως μαχητής, ανεβαίνει βαθμίδες και φτάνει να ηγείται όλου του Ρωμαϊκού στρατού στον πόλεμο κατά των ορδών των βαρβάρων.

Το πρωτότυπο της υπόθεσης είναι πως η Crytek έχει υποσχεθεί ασύλληπτη ελευθερία κινήσεων για τον παίκτη, κάνοντας τον να νιώθει σαν να κινείται μέσα στο χώρο του παιχνιδιού – αντιστοιχίζοντας το σώμα του με αυτό του χαρακτήρα του τίτλου μέσω Kinect.

Info

Οι φήμες έλεγαν πως ο λόγος αναβολής του τίτλου ήταν πως δεν μπορούσε να σηκώσει/να αποδώσει όπως ήθελε η Crytek αυτήν ακριβώς την ελευθερία κινήσεων, τόσο διότι δεν ήταν αρκετά δυνατό ως πλατφόρμα το Xbox 360, όσο και διότι δεν είχε αρκετή λεπτομέρεια στην ανάγνωση των κινήσεων το πρώτο Kinect.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.