Γιατί δεν είδαμε το Prey 2; Γιατί δεν είναι αρκετά καλό.

Ο Pete Hines της Bethesda επανέλαβε, στην E3, αυτό που μας είχε ήδη πει η εταιρεία: ο λόγος που δεν είδαμε ακόμη το sequel του Prey είναι επειδή… υστερεί.

Prey 2 - Wallpaper - 003

Την πρώτη φορά η Bethesda είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά στο Prey 2, το sequel του κλασσικού Prey που ετοιμάζεται, πια, εδώ και… κοντά μια δεκαετία: δεν έφταιγε η ίδια. Δεν ήταν πως δεν ήθελε να το δούμε, πως μας… μισούσε ή πως, όπως πιο… ρεαλιστικά πίστευαν και πιστεύουν κάποιοι, πως ο τίτλος ήταν τοσο κορυφαίος ώστε τον κρατούσε για να τον αποκαλύψει την κατάλληλη, στρατηγικά, στιγμή – π.χ. παράλληλα με το launch μιας κονσόλας. Όχι. Η εταιρεία είχε ξεκαθαρίσει, αν και… έμμεσα, διότι ποτέ οι άμεσες επιθέσεις δεν είναι ευχάριστες, πως η ευθύνη έπεφτε σχεδόν αποκλειστικά στην Human Head Studios που αναπτύσσει τον τίτλο. Διότι ναι μεν τον ετοίμαζε και συνεχίζει να τον ετοιμάζει, μα… Ως πότε;

Η Bethesda, όπως και κάθε εκδότης, θέτει κάποια standards για τους τίτλους της. Διότι αν δεν είναι, βάσει κάποιων κριτηρίων, καλοί, αυτό συνεπάγεται και πως δεν θα πουλήσουν. Και αν δεν πουλήσουν, τότε… γιατί να ασχολείται μαζί τους;

Prey 2 - Wallpaper - 001

Όπως, λοιπόν, είπε ο Pete Hines, η Bethesda έχει ρίξει εκατομμύρια μέχρι σήμερα στον τίτλο και έχει… κάνει υπομονή χρόνια και χρόνια. Και ακόμη το Prey 2 δεν βρίσκεται στα επίπεδα που θα ήθελε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση του έρχεται εν μέσω φημών πως η Bethesda έχει πια… απηυδήσει με τη Human Head, και έχει ήδη αναθέσει ή σκοπεύει να αναθέσει την ανάπτυξη του τίτλου σε κάποια άλλη ομάδα – ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσει από το μηδέν.

Ody's thoughts

Μάλλον, όμως, αυτό είναι ο… ευχάριστος τρόπος να πουν πως αν το αναλάβει άλλη ομάδα, πρώτη προτεραιότητα θα είναι να δουν τι μπορούν να… σώσουν από το παιχνίδι. Διότι αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τίποτα και πρέπει όντως να ξεκινήσουν από το απόλυτο μηδέν, μήπως αντί να το ρισκάρουν να ήταν καλύτερα να ξεχάσουν εντελώς το Prey 2 και να… πάνε για άλλα;

Εγκυκλοπαιδικά, το ονοματάκι που έχει ακουστεί περισσότερο πως θα πάρει τη σκυτάλη από τη Human Head είναι αυτό της Arkane Studios.

Ody's thoughts

Το γράφω πάντα όταν αναφέρομαι σε αυτό, και θα το ξαναγράψω και εδώ: έχετε δει το “κινηματογραφικό” trailer του prey 2; Μακράν ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του gaming!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.