Αναβολή και για το Wii Fit U

Εμίς σε χόνουμε. Αυτό σημαίνει, σε ακριβή μετάφραση, ο τίτλος του Wii Fit U, του νέου μέλους της σειράς γυμναστικής της Nintendo, που έφαγε αναβολή για το Δεκέμβριο.

Music Fit

Το πρώτο Wii Fit ήταν ένας επαναστατικός τίτλος γυμναστικής για το Wii, που αναλάμβανε με τη βοήθεια των χειριστηρίων της κονσόλας (που αντιλαμβάνονταν γωνία-θέση-κίνηση) και σε συνδυασμό με μια ψηφιακή… ζυγαριά με αισθητήρες βάρους (που την πλήρωνες γύρω στα €100 και κατέληγες να την χρησιμοποιείς ως ασπίδα για πιθανή επίθεση από λυσασμένες αρκούδες), να σε γυμνάσει. Οι περισσότεροι το βαρεθήκαμε στις πρώτες δυο ώρες, όχι διότι δεν θέλαμε να γίνουμε fit (που δεν θέλαμε, αλλά ας το αφήσουμε αυτό), αλλά διότι ο τίτλος ήταν απλά… ελεεινός.

Τα γραφικά του πρώτου Wii Fit ήταν απρόσωπα και ψυχρά, κάνοντας σε να νιώθεις πως δεν βρίσκεσαι σε γυμναστήριο ή, έστω, σε προσωπικό ραντεβού γυμναστικής με την Ελένη Πετρουλάκη, αλλά σε προθάλαμο χειρουργείου περιμένοντας να σου βγάλουν δυο-τρια όργανα μπας και πέσεις κανα-δυο κιλά.

Η ίδια η δομή του ήταν απαράδεκτη, δείχνοντας πως κανένας δεν έκανε beta testing του πριν τον εξαπολύσουν στις μάζες: δεν μπορούσες να κάνεις chain, να φτιάξεις μια αλυσίδα ασκήσεων γυμναστικής, και να τις ακολουθήσεις τη μια αμέσως μετά από την άλλη – όπως θα έκανες σε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής. Όχι, έπρεπε μετά από κάθε άσκηση να σηκώνεσαι από τη ζυγαριά/το Wii Fit ballance board, όπως ήταν το επίσημο όνομα της, και να διαλέγεις, κλικ-κλικ-κλικ, την επόμενη άσκηση που ήθελες να κάνεις. Και πάμε πάλι από την αρχή.

Όταν αξιοποιούσες κάποιες στοιχειώδεις δυνατότητες δημιουργίας μιας ακολουθίας ασκήσεων, που υπήρχαν στο Wii Fit, ακόμη και τότε έπρεπε μετά από κάθε άσκηση να σταματάς τη γυμναστική σου και να ασχολείσαι με τα… διαδικαστικά, επιβεβαιώνοντας πως ναι, είσαι έτοιμος για την επόμενη άσκηση, ναι, θέλεις να αρχίσει, ναι, το κέρατο μας, ναι, να πάρει, ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Π’ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ.

Όλα αυτά βελτιώθηκαν και άλλαξαν με το sequel, αλλά ο κόσμος είχε… ήδη καεί από το πρώτο Wii Fit για να αγοράσει και τον δεύτερο τίτλο, που δεν φαινόταν να κάνει και πολλά πράγματα διαφορετικά, μα απλά διόρθωνε τα κουσούρια του πρώτου – που, όπως είπαμε, δεν θα έπρεπε καν να τα έχει. Στο PC αυτά συνήθως τα λεμε updates και patches. Στον κόσμο της Nintendo ήταν Ο Δεύτερος Τίτλος Της Σειράς.

Τώρα, περιμένουμε τον τρίτο τίτλο, ειδικά για το Wii U. Και το πρωτότυπο ονοματάκι του, αυτό που είπαμε – Wii Fit U, που όλως περιέργως δείχνει και πόσο κακό είναι το όνομα της νέας κονσόλας της Nintendo όταν συνδυάζεται με άλλες λεξούλες. Δηλαδή, μια λίστα με συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις στον κόσμο της Nintendo θα λεγόταν Wii FAQ U;

Όπως και να έχει, ο νέος τίτλος προσθέτει στο όλο mix ένα νέο gadget που θα φοράει κανείς στο χέρι του, παρακολουθώντας τη σωματική του κατάσταση και τους σφυγμούς της καρδιάς του, που παραπέμπει σε όλες τις αντίστοιχες wearable συσκευές που έχουμε δει μέχρι σήμερα για smartphones. Η διαφορά του πως, προφανώς, δεν θα το παίρνεις και θα τρέχεις ελεύθερα έξω από το σπίτι σου, όπως εκείνα, μα θα το αγοράζεις με πάνω-κάτω τα ίδια χρήματα για να κάθεσαι μπροστά από την τηλεόραση σου και να χοροπηδάς, ενώ το Wii Fit U εκτιμά αν χοροπήδηξες ικανοποιητικά για να σου δώσει bonus points.

Σε μια προσπάθεια να ζωντανέψει κάπως το… κλινικό περιβάλλον του τίτλου, η Nintendo έδειξε και τον… Picachu (ναι, από τα Pokemon) να κάνει την εμφάνιση του σε αυτό. Περιττό να πούμε πως η κατάσταση όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά είναι και χειρότερη, ικανή να κάνει όλους τους μικρούς μας φίλους να πλαντάξουν στο κλάμμα (ΜΑΜΑΑΑ, Ο PICACHU ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΟΟΟ, ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ-ΔΕ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ, ΟΥΑΑααΑΑ).

Και αυτόν τον τίτλο η Nintendo αποφάσισε να τον αναβάλλει, οπότε εκεί που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στα καταστήματα, τώρα πηγαίνει για Δεκέμβριο. Σημειώστε το στα ημερολόγια σας, να μην το χάσετε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.