Έρχεται και νέα έκδοση του PS3;

Μετά το αρχικό PlayStation 3 και τη μεταγενέστερη, λεπτότερη εκδοχή του, δυο νέοι σειριακοί αριθμοί προδίδουν την έλευση μιας ακόμη… μετάλλαξης του.

Όπως ανέφερε το Kotaku (και διαβάσαμε στο TechRadar), η οικογένεια PlayStation σύντομα θα έχει δυο νέους κωδικούς που αντιστοιχούν σε εκδοχές του PlayStation 3: CECH-4205B και CECH-4205C. Σε τι θα μπορούσαν, άραγε, να αναφέρονται;

Κάθε έκδοση του PlayStation συνοδεύεται και από ένα τέτοιο κωδικό, αλλά με τη λέξη έκδοση δεν μιλάμε π.χ. για το διαχωρισμό ανάμεσα στα παλιά PlayStation 3 που τώρα πια καλούνται… phat (εκ του fat, χοντρός), μετά την έλευση του PlayStation 3 slim. Τέτοιοι κωδικοί χρησιμοποιούνται από τη Sony και για το διαχωρισμό π.χ. ανάμεσα σε δυο εκδόσεις του ίδιου hardware με μικροδιαφορές του στυλ 4 θύρες USB η μια, 2 θύρες η άλλη, έκδοση τρια ή έκδοση τέσσερα του συστήματος γραφικών και της… ψύκτρας του κ.λπ.

Με άλλα λόγια, οι δυο αυτοί κωδικοί μπορεί να αφορούν π.χ. μια νέα έκδοση του PlayStation 3 slim με κάποιες μικρές τροποποιήσεις (μεγαλύτερο πλήκτρο eject, φωτάκι power που αναβοσβήνει, αυτοκόλλητο του Hulk στη συσκευασία) ή με σημαντικότατες διαφορές (π.χ. το 1/10 του μεγέθους του PlayStation 3 Slim και με δυνατότητα να παίζει παιχνίδια από δισκάκια Purple-Ray). Ουδείς – εκτός Sony – γνωρίζει για την ώρα το οτιδήποτε.

Πάντως, άσχετα με το αν η Sony έχει αναφέρει πως δεν σκοπεύει να μειώσει την τιμή του PlayStation 3 με την έλευση του PlayStation 4, έχει ξανακάνει στο παρελθόν αυτή την κίνηση, με τη διάθεση νέων εκδόσεων του PlayStation 2 Slim παράλληλα με το τότε-νέο PlayStation 3 της, οπότε δεν αποκλείεται και σε αυτή την περίπτωση να δούμε ένα… PlayStation 3 slim + lite ως μικρό αδελφάκι του μεγάλου PlayStation 4.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.