Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά…

Όταν εμείς οι “παππούδες” του unregistered πρωτοπιάσαμε υπολογιστές στα χέρια μας, τα παιχνίδια δεν είχαν εντυπωσιακά εφέ, γραφικά και αναλύσεις που… μας πετούσαν τα μάτια.

Υπήρχαν όμως κάποια παιχνίδια που διασκέδαζες παίζοντας τα γιατί ήταν δημιουργημένα με χιούμορ, ψυχή και όχι με την λογική του “να βγουν γρήγορα τα χρήματα απόσβεσης του κόστους” (ή, δεν ήταν τόσο εμφανές τότε…).

Ένα από αυτά τα παιχνίδια, τις εποχές που υπήρχε και μεσουρανούσε η Sierra On-Line (οπότε όπως καταλαβαίνετε απέκτησε άλλα 5-6 sequel) ήταν και το “Leisure Suit Larry“.

Για όσους δεν αναγνωρίζουν το όνομα (και είναι πολλοί…), στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρωταγωνιστούσε ο Larry (έλα!), ο οποίος ήταν το… υπόδειγμα της επιτυχίας, σε κάθε τομέα.
Αν θέλαμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο χαρακτήρας ήταν ένας… κανονικός, μέσος άνθρωπος (με όνειρα να γίνει κάτι πολύ περισσότερο) που, όλα του πάνε στραβά από ένα σημείο και μετά.

Επειδή πρέπει να παρουσιάζουμε αποδείξεις όμως, κοιτάξτε ένα τυχαίο screenshot του παιχνιδιού και πείτε την αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στην ίδια θέση;
LarryReloadedFT
(εντάξει, ίσως να ήμουν υπερβολικός. Λογικό το να έχετε βρεθεί σε ένα μπαρ, ανεμοδαρμένοι και μόνοι αλλά αν έχει βγει και user interface πάνω από το κεφάλι σας να το κοιτάξετε…)

Φυσικά, το παιχνίδι απευθυνόταν πρωτίστως στον “κάφρο” που κάθε geek έκρυβε μέσα του (αλλά σε περίπτωση που τύχαινε να παίξει ο “κάφρος” junior, ήταν αρκετά “λογοκριμένο”) -όλα αυτά πίσω στο 1987.

Στο 2013 όμως ένας τέτοιος ήρωας δεν θα μπορούσε να είχε θέση αν δεν είχε… προσαρμοστεί στις (γραφικές) απαιτήσεις.

Έτσι, η Replay Games αποφάσισε να αναβιώσει τον αποτυχ…ε, τον Larry, με ένα “HD” Remake (πως αλλιώς να πεις μια μετατροπή ενός παιχνιδιού που πλέον, από τα 320*240 μπορεί να φτάσει μέχρι και 1920*1080;) το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο προς αγορά για 20 δολάρια (με την σημερινή ισοτιμία, 15.3 ευρώ Μπάμπη)!

Αν η απαράμιλλη περιγραφή του γράφοντα δεν σας συγκλόνισε (δεν θα σας αδικήσει κανένας…) μπορείτε να απολαύσετε το trailer ώστε να διαμορφώσετε την άποψή σας!

Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...