Χακιά των συσκευών με iOS μέσω… φορτιστή;!

Θυμάστε την Pandora Battery του PSP; Όχι; Όπως και να έχει, το ίδιο, πάνω-κάτω, είναι δυνατόν με ένα πειραγμένο φορτιστή για τις συσκευές με iOS: το… χάκεμα τους!

iPad 4th gen

Εν συντομία, και επειδή… έχει πλάκα που η ιστορία επαναλαμβάνεται: αφού κυκλοφόρησε το PlayStation Portable της Sony, μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκαν και η αναπόφευκτες… χακιές του. Η πλέον κορυφαία από αυτές ονομαζόταν Pandora Battery και, ναι, όσο περίεργο και αν φαίνεται, ήταν μια… πειραγμένη μπαταρία!

Το PSP είχε ένα κρυφό mode λειτουργίας, προσβάσιμο μέσω, για δες, του… βύσματος τροφοδοσίας στο οποίο έκανε επαφή η μπαταρία του. Και δεν ήταν η μόνη συσκευή στην οποία συχνά οι κατασκευαστές κάνουν κάτι τέτοιο. Από ό,τι φαίνεται τώρα, λοιπόν, και η Apple έχει αφήσει κάποια… τρυπούλα στους φορτιστές της, που μόλις εντοπίστηκε.

Την τρύπα εντόπισε μια ομάδα στο Georgia Institute of Technology και μέσω αυτής μπορεί κανείς να ανεβάσει και εγκαταστήσει λογισμικό σε οποιαδήποτε συσκευή με iOS. Η διαδικασία διαρκεί μόλις ένα λεπτό από τη στιγμή που θα συνδεθεί ο πειραγμένος φορτιστής σε αυτήν, και, όπως είπαν οι ερευνητές, όλοι οι κάτοχοι συσκευών της Apple μπορεί να… την πατήσουν.

Ody's thoughts

Τώρα, βέβαια, για να την πατήσει κανείς, πρέπει ή να δανειστεί έναν περίεργο και κομματάκι μεγαλούτσικο φορτιστή από έναν ύποπτο τύπο με σακάκι και κουκκούλα δίχως να υποπτευθεί το παραμικρό (Μπάμπη, εσύ;!), ή να ξεχάσει κάπου, κάπως το κινητό του ώστε να προλάβει κάποιος να του κάνει μια… special φόρτιση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.