Το Age of Empires… εκτός Windows;!

Η Microsoft δεν συνηθίζει να κυκλοφορεί δικούς της τίτλους σε… μη-δικά της λειτουργικά συστήματα. Με το Age of Empires, όμως, θα το κάνει!

Age of Empires 2 HD

Και πάνω που διαβάζει τα παραπάνω ο μέσος χρήστης Linux και κοντεύει να πάθει ανακοπή, όχι, το Age of Empires δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα σε αυτό. Ούτε στο Mac OS, αγαπητοί οπαδοί της Apple. Nope: μιλάμε για μια mobile εκδοχή του, που θα δούμε στο κοντινό μέλλον σε συσκευές iOS με Android. Και το ακόμη πιο περίεργο; Μάλλον θα εμφανιστεί πρώτα σε αυτές και μετά σε… Windows Phone!

Ο τίτλος θα είναι (ένα ακόμη) reboot της κλασσικής σειράς στρατηγικής, ενώ την ανάπτυξη του έχει αναλάβει η Ιαπωνική KLab. Και έτσι… δικαιολογείται και η επιλογή των πλατφορμών που θα το δούμε, με τη σειρά που θα το δούμε σε αυτές. Αφού δεν το αναπτύσσει η ίδια η Microsoft, δεν χρειάζεται να έχει και… τύψεις που δεν το πρωτοκυκλοφόρησε σε Windows Phone, ενώ η KLab δικαιολογείται αφού τα Android και iOS είναι δημοφιλέστερα από τα Windows Phone στην Ιαπωνική αγορά.

Ody's thoughts

Να προσθέσω κλείνοντας πως, έμμεσα βέβαια, αυτό σημαίνει πως… ναι, παρά την εισαγωγή μας, η Microsoft κυκλοφορεί τελικά, επίσημα, το Age of Empires για Linux! Εντάξει, ο τίτλος αναπτύσσεται από άλλη εταιρεία, αλλά… ανήκει στη Microsoft. Και το Android είναι, κατά βάση, optimized και light εκδοχή του Linux με ένα κέλυφος JAVA runtime, οπότε..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.