Στα 1080p το Oculus Rift

Ίσως η σημαντικότερη είδηση από την E3 για τους φανατικούς geeks είναι πως το Oculus Rift, η καλύτερη υπόσχεση για πραγματική Virtual Reality στα σπίτια μας… αναβαθμίστηκε!

occulus rift 002

Η πρώτη έκδοση του Oculus Rift, της μάσκας/κράνους/πείτε-το-όπως-θέλετε που κολλά στο πρόσωπο μας δυο οθονούλες LCD και ανιχνεύει τις κινήσεις μας για να μας χώσει πραγματικά στους κόσμους των αγαπημένων μας παιχνιδιών, μετατρέποντας το PC μας σε πλατφόρμα Virtual Reality, αναβαθμίστηκε. Η ομάδα του project βρισκόταν στην Ε3 για να παρουσιάσει τη νέα έκδοση του, που φορά οθόνες μεγαλύτερης ανάλυσης στα 1080p – σε σχέση με τα 720p της πρώτης έκδοσης που βρίσκεται ήδη στα χέρια των developers.

Το αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι προφανώς ακόμη πιο καθαρά, πιο λεπτομερή γραφικά, αλλά και μείωση ενός προβλήματος που οι τυχεροί που έχουν την πρώτη έκδοση είχαν παρατηρήσει, ενός ορατού πλαισίου γύρω από το οπτικό πεδίο κάθε ματιού, ενός παράθυρου στην όραση, που σε αποσπούσε από την εμπειρία πως όντως βρίσκεσαι σε έναν διαφορετικό, ψηφιακό κόσμο.

Η ομάδα δεν φαίνεται να σκοπεύει να διαθέσει άμεσα την αναβαθμισμένη έκδοση, π.χ. ως κάποιου είδους version 2 του developer kit, και η αλλαγή είναι απλά ενδεικτική του πώς πορεύεται το project μέχρι να φτάσει στο τελικό στάδιο του – και, κατόπιν αυτού, στα δικά μας χέρια.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.