Νέο SmartWatch από τη Sony

Η Sony μας δίνει το… sequel του όχι-και-τόσο-πετυχημένου πρώτου smartwatch της, με Android light και… τις αναμενόμενες δυνατότητες.

Sony SmartWatch 2 001

Το νέο SmartWatch 2 της Sony συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο εγχείρημα της εταιρείας στο χώρο του wearable computing. Η συσκευή διαθέτει οθόνη 1,6”, ανάλυσης 220×176 pixels και βελτιωμένης τεχνολογίας ώστε να είναι πιο ευανάγνωστη στο φως του ήλιου. Διαθέτει δυνατότητες NFC, για επικοινωνία με άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά της, ενώ δηλώνει και ανθεκτική στο νερό (αν και μάλλον όχι τόσο ώστε να μπορεί κανείς να τη φορά στις… καταδύσεις του).

Sony SmartWatch 2 003

Το λειτουργικό σύστημα του SmartWatch 2 είναι μια τροποποιημένη, πιο ελαφριά εκδοχή του Android της Google, και έτσι δεν είναι απόλυτα συμβατή με εκείνο – δεν είναι δυνατόν, π.χ., να τρέχει κανείς στο SmartWatch 2 όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που θα περίμενε να τρέξει στις smartphone ή tablet εκδοχές του λειτουργικού συστήματος. Το θετικό, όμως, είναι πως δηλώνει πλήρως αυτόνομη: δεν χρειάζεται π.χ. σαν το αντίστοιχο smartwatch, Pebble, σύνδεση με άλλη συσκευή για τη λειτουργία της, ενώ για… όταν αυτό χρειάζεται, δηλώνει συμβατή με όλες τις συσκευές με Android – και όχι μόνο τις προτάσεις της ίδιας της μαμάς Sony.

Sony SmartWatch 2 002

Όσο για την επιτυχία της; Μάλλον δεδομένη, κατά τον Stefan K Persson, Head of Companion Products της Sony Mobile Communications, που θεωρεί πως…

Quote:

Οι ανταγωνιστές μόλις τώρα παρουσιάζουν (αντίστοιχες) συσκευές πρώτης γενιάς, ενώ εμείς ήδη διαθέτουμε μια συσκευή τρίτη γενιάς με όλη την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από περισσότερο από μισό εκατομμύριο πελάτες σε συνδυασμό με τον πλούτο τεχνολογικής εμπειρίας της Sony για να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία smartwach που έγινε ποτέ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.