Και το PCMark σε smartphones και tablets;!

Λίγους μήνες μετά την μεταπήδηση του 3DMark από τα PCs στα smartphones και tablets, η δημιουργός του, Futuremark, ανακοίνωσε πως φέρνει σε αυτά και τον… σοβαρό αδελφό του, PCMark.

PCMark 8 Logo

Το 3DMark είναι ένα από τα αγαπημένα benchmarks των gamers εδώ και περίπου μια δεκαετία. Σε όλες τις εκδόσεις του το 3DMark προσπαθεί να χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τις πλέον πρόσφατες εξελίσεις στο χώρο των λύσεων γραφικών για να… λυώνει ακόμη και τις πλέον δυνατότερες GPUs παρουσιάζοντας εντυπωσιακά γραφικά – και, με την ευκαιρία… το σκορ κάθε υπολογιστή όσον αφορά στις επιδόσεις του κατά την παρουσίαση του 3DMark.

Το PCMark, αντίθετα, εστιάζει στη… σοβαρή πλευρά της χρήσης του υπολογιστή: δεν παρουσιάζει εντυπωσιακά γραφικά και ήχο, μα τρέχει το αντίστοιχο εφαρμογών γραφείου και επεξεργασίας γραφικών, εκτιμώντας τις επιδόσεις ενός υπολογιστή σε αυτόν τον, ομολογουμένως γενικότερο, λιγότερο εξειδικευμένο τομέα. Και μπορεί να μην είναι τόσο… εντυπωσιακό όσο το 3DMark, αλλά είναι εξίσσου – αν όχι περισσότερο – χρήσιμο.

Το 3DMark είχε μεταπηδήσει στις συσκευές με Android πριν αρκετό καιρό, ενώ η εταιρεία έχει υποσχεθεί πως θα το δούμε και σε iOS και Windows RT. Τώρα, αντί αυτού, έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως θα δούμε και το PCMark σε τέτοιες συσκευές. Και είναι πιθανότατο, μάλιστα, να το δούμε και πριν το 3DMark σε iOS και Windows RT.

Ody's thoughts

Και έτσι, θα έχουμε και αποδείξεις, πια, για το ότι το παλιό μας smartphone δεν είναι πια και τόσο smart όσο νομίζουμε, και χρειάζεται αναβάθμιση το συντομότερο δυνατόν!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.