Και η Mad Catz στο… παιχνίδι των μικρών κονσολών με Android

Project M.O.J.O. είναι το όνομα της πρότασης της γνωστής κυρίως από τα χειριστήρια που παράγει, Mad Catz, και είναι… εμ… Ό,τι και η OUYA, με άλλο όνομα!;!

Project M.O.J.O. 002

Από όταν πρωτοεμφανίστηκε η ιδέα του επαναπακεταρίσματος του hardware ενός κινητού, μείον την οθόνη, ως… παιχνιδοκονσόλα που συνδέεται στην TV, εμφανίστηκαν πολλοί εκφραστές της. Γνωστότερο project από όλα, η OUYA, ίσως η πρώτη που κατάφερε να πείσει πως ναι, η ιδέα θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά και η πρώτη που ήδη βρίσκεται στα χέρια αρκετών χρηστών. Η πρόταση της Mad Catz ακολουθεί ακριβώς αυτή τη λογική, και φαίνεται να προβάλλει ως βασικό προσόν της την… ουδτερερότητα της.

Project M.O.J.O. 001Το Project M.O.J.O. δεν κηνυγά τρελές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες παραγωγής, ούτε απαιτεί από το software να είναι ειδικά προσαρμοσμένο για αυτήν. Μοιάζει, από πολλές απόψεις, σαν ένα έξυπνο… παράσιτο σε ό,τι ήδη υπάρχει, αφού θα δίνει απεριόριστη πρόσβαση τόσο στο Play της Google όσο και στο Appstore της Amazon, από όπου θα μπορεί κανείς να την… τιγκάρει με εφαρμογές και, κυρίως, παιχνίδια. Έτσι, δηλώνει εξαρχής πως διαθέτει μια συλλογή δεκάδων χιλιάδων προτάσεων – άσχετα αν καμία από αυτές δεν είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτήν, και πως πολλές μπορεί να… μην λειτουργούν καν σε αυτήν λόγω της οποιασήποτε ασυμβατότητας.

Ody's thoughts

Διότι οι ασυμβατότητες είναι σαν τις τρίχες στις τηγανητές πατάτες που τρως στην ταβέρνα: ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει μια.

Project M.O.J.O. 003

Η κονσόλα δεν αναμένεται να έχει κάποιο custom χειριστήριο που να εμπεριέχει και επιφάνεια αφής, όπως η OUYA (ή το νέο DualShock του PS4). Πώς θα μπορεί, λοιπόν, να παίζει κανείς σε αυτήν παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ώστε να λειτουργούν στις οθόνες αφής των smartphones; Μα, με το σχετικό… ασύρματο (μέσω bluetooth) mouse που ήδη πουλά (για άλλες χρήσεις) η Mad Catz! Ομοίως με το βασικό joypad της, που αναμένεται να είναι το μοντέλο C.T.R.L.R. (επίσης bluetooth) που ήδη πουλά η εταιρεία για χρήση με άλλες συσκευές. Άρα, το μόνο που της έμενε ήταν το… κουτί, με το video και audio output που θα κούμπωνε στην TV. Και να’το, ως Project M.O.J.O., προφανώς με υποστήριξη bluetooth (duh!), 16GBs αποθηκευτικού χώρου επεκτάσιμου μέσω θύρας MicroSD, δυο θύρες USB, HDMI, WiFi και μια θύρα audio out για ακουστικά.

Ody's thoughts

Διότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μπαλαντέζα πέντε μέτρων που απλώνεται από το κεφάλι σου προς ένα κουτάκι στην τηλεόραση. Πρόσε-ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΠΑΜΠΗ-Γκντούπ… Πφςςς…. ΑΑΑΑΡΓΚ!

Τέλος, για όσους κολλάνε σε τέτοιες ψιλό-λεπτομέρειες και θέλουν να τα γνωρίζουν όλα περίεργοι, ε’ περίεργοι), καρδιά της θα είναι ένας Tegra 4 της Nvidia, σε χρέη κεντρικού επεξεργαστή και συστήματος γραφικών. Κόστος; Η Mad Catz αισιοδοξεί για το, καθιερωμένο πια για συσκευές του είδους, μαγικό 99, όπως λέμε $99.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.