Προσοχή! Κυκλοφορεί “φονικός” υπολογιστικός ιός!

Θα σας σβήσει τα δεδομένα, θα σας ξεκάνει τον σκληρό δίσκο, θα αποκαλύψει τις… πορνογραφικές σας συνήθειες και θα στείλει στην ΕΠΟΕ τις πειρατικές ταινίες που έχετε κατεβάσει …not!

Αφορμή για το παρόν άρθρο (που δεν θα πρέπει να το πάρετε και πολύ στα σοβαρά…) ήταν ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ του MEGA Channel που πομπωδώς ανήγγελλε την “αποκάλυψη” ενός ιού που ταυτόχρονα είναι ένα διεθνές πρόβλημα (σύμφωνα με την Interpol που κατά τον τηλεοπτικό σταθμό έχει και σχετικό φάκελο).

Ο ιός αυτός εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη αποτρέποντας τον από το να τον λειτουργήσει σωστά, καθώς το μόνο που εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας είναι η παρακάτω εικόνα (ή κάποια παραλλαγή της) που ουσιαστικά ζητά να κατατεθεί ένα χρηματικό ποσό ώστε να επανέλθει στην κανονική λειτουργία ο υπολογιστής.
Σύμφωνα δε, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν “παγιδευθεί” ώστε να “στέλνουν” στον υπολογιστή του χρήστη τον ιό, πολλές σελίδες (κυρίως πορνογραφικού περιεχομένου).
Virus1V2
Φυσικά, το πρόβλημα είναι πως πολλοί χρήστες πίστεψαν πως καταθέτοντας το ποσό που τους ζητήθηκε ο υπολογιστής θα ξεμπλόκαρε.

Page 1 of 41234
Αν το ανθρώπινο σώμα ήταν λειτουργικό, το δικό μου θα ήταν τα Windows Millennium...