Η Nvidia… νοικιάζει GPUs

Όχι στους απλούς χρήστες, και όχι… έτοιμες κάρτες γραφικών, μα ναι, η Nvidia αποφάσισε να νοικιάσει τις GPUs της. Ή, μάλλον, την τεχνολογία τους, σε άλλες εταιρείες.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, από εδώ και έπειτα όποια εταιρεία επιθυμεί μπορεί να αγοράσει από αυτήν τα δικαιώματα χρήσης των GPU cores της, που, όπως θυμίζει, διαπρέπουν τόσο σε τεχνολογίες DirectX 11 και OpenGL 4.3 όσο και σε δυνατότητες υπολογισμών μέσω GPGPU.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενη εταιρεία, θα μπορεί να δημιουργήσει δικά της προϊόντα χρησιμοποιώντας ως τεχνολογική βάση – τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι των γραφικών – τους νέους επεξεργαστές Kepler της Nvidia.

Άξιο αναφοράς πως, όπως θυμίζει και η ίδια, δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει μια τεχνολογία της και την παρέχει σε μια άλλη εταιρεία, αφού στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο με τη GPU του PlayStation 3.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.