Σημαντικές αλλαγές και προσθήκες στο Google+

Το Google+ ήταν μια από τις προτάσεις της Google που βρέθηκε να… πρωταγωνιστεί στη φετεινή Google I/O.

Όπως τα μέτρησε το IDG, το Google+ απέκτησε 41 σημαντικά νέα χαρακτηριστικά, που αλλάζουν τόσο την εμφάνιση του όσο και τον τρόπο λειτουργίας του. Το ίδιο το περιβάλλον του ανασχεδιάστηκε ώστε να παρουσιάζεται καλύτερα σε μεγάλες οθόνες, εκμεταλλευόμενο το διαθέσιμο χώρο, με τα posts και τις φωτογραφίες να απλώνονται σε περισσότερες από μια στήλες. Άξιο σημείωσης πως το ανανεωμένο design του θυμίζει αρκετά το Google Now.

Η… τεχνητή νοημοσύνη της Google μπορεί να προσθέτει αυτόματα hashtags στα posts και τις φωτογραφίες, δίχως να απαιτείται παρέμβαση από πλευράς του χρήστη, με καθένα από αυτά να επιτρέπει με ένα κλικ επάνω του την ανακάλυψη περισσότερου σχετικού περιεχόμενου.

Βελτιωμένο εμφανίζεται και το κομμάτι των φωτογραφιών, με το Google+ να αναλαμβάνει τη βελτίωση των εικόνων του χρήστη, επιτρέποντας π.χ. την αφαίρεση κόκκινων ματιών ή κόκκου από αυτές, με τη χρήση φίλτρων που – όπως δηλώνει η ίδια η Google – είναι αντίστοιχα αυτών εξειδικευμένων εφαρμογών ή αυτών που συνοδεύουν τις σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές.

Επιπλέον, μπορεί να γίνεται αυτόματο tagging και των φωτογραφιών, με χρήση των τεχνολογιών αναγνώρισης εικόνας της Google (όπως λέμε image recognition). Σε παράδειγμα της η Google έδειξε μια φωτογραφία του πύργου του Eiffel, τον οποίο το Google+ αναγνώρισε αυτόματα, προσθέτοντας σε αυτήν το σχετικό tag.

Το σημείο, όμως, όπου φαίνεται πραγματικά η… ευφυΐα της πρότασης της Google εντοπίζεται κατά τη δημιουργία φωτογραφικών albums: το ανανεωμένο Google+ μπορεί να αναγνωρίζει μόνο του τις καλύτερες φωτογραφίες, βάσει κριτηρίων όπως όχι μόνο το αν είναι καθαρές ή θολές, αλλά και αν έχει… ενδιαφέρον η σύνθεση τους (!), προτείνοντας τις κορυφαίες για χρήση ως εξώφυλλο.

Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις, όμως, μάλλον έγιναν στα Hangouts. Αυτά, όμως… σε ένα άλλο post μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.