Νέα ανανέωση για το Gmail. Το σχεδόν-νεκρό Gmail.

Μάλλον τα μάθατε: το Gmail αποκτά νέα tabs και αυτόματη οργάνωση των εισερχόμενων emails σε αυτά. Μάλλον, όμως… δεν είναι αρκετό.

Το email εξακολουθεί να καταλήγει όλο και πιο… άσχετο και άχρηστο για την καθημερινότητα μας, και σε αυτό συμβάλλει κυρίως το spam και τα όχι-και-τόσο-χρήσιμα-μηνύματα που γεμίζουν καθημερινά το Inbox μας. Στην προσπάθεια τους για ακόμη μεγαλύτερη προβολή, εταιρείες και ηλίθιοι (όχι, ΔΕΝ υποχωρούμε στο χαρακτηρισμό) θεωρούν πως αν σου στείλουν ένα email, είναι δεδομένο πως θα το δεις και θα ανταποκριθείς – έστω και αν είσαι ο ένας στους χίλιους που… τσίμπησε. Και στέλνοντας τέτοια διαφημιστικά μηνύματα, δεν συνειδητοποιούν πως καταστρέφουν, ή μάλλον πως έχουν ήδη καταστρέψει, τον μέχρι παλαιότερα τόσο άμεσο και επαναστατικό τρόπο επικοινωνίας που κατάφερε να… εξολοθρεύσει το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

Σήμερα, για κάθε χρήσιμο μήνυμα στο Inbox μας, έχουμε τουλάχιστον πέντε άχρηστα με προσφορές, ειδοποιήσεις από άλλες υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε, διαφημιστικά πάσης φύσεως. Και αρκετοί καταλήγουν να μην ασχολούνται καν μαζί του, κουρασμένοι με το να πρέπει κάθε μέρα να βγάλουν άκρη ανάμεσα σε αυτό το χάος. Η Google θεωρεί πως έχει έτοιμη την απάντηση, με μια ανανεωμένη εμφάνιση για την υπηρεσία της, που δένει με μια νέα λογική αυτόματης ταξινόμησης των εισερχόμενων emails σε tabs. Είναι update από social δίκτυα ένα email; Θα μπει στο καρτελάκι social. Είναι διαφημιστικό; Θα μπει στο promotions. Είναι… πραγματικά χρήσιμο email; Θα μπει στο Primary.

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.