Κάν’το με μια κίνηση στο Gmail

Η Google μετέτρεψε το Inbox του Gmail σε… λίστα tasks, και όχι μόνο, αφού του χάρισε δυνατότητα εκτέλεσης άμεσων δράσεων σε κάθε email.

eMail2

Ήδη κάθε mail που έχουμε στο inbox μας συνοδεύεται από κάποιες τυπικές και συνηθισμένες δράσεις: απάντηση, απάντηση προς όλους, διαγραφή… Η Google πρόσθεσε σε αυτές ένα… απροσδιόριστο σύνολο περισσότερων δράσεων, που μπορούν να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα emails μας. Και το απροσδιόριστο, λόγω του ότι… δεν τις δημιούργησε – μα ούτε καν προσέθεσε – η ίδια!

Αντίθετα, η Google χάρισε στο Gmail τη δυνατότητα προβολής δράσεων που εμπεριέχονται στα ίδια τα emails, δομημένες με τη γλώσσα του schema.org. Έτσι, μπορεί π.χ. ένας developer να ενσωματώσει σε ένα email λειτουργίες που να προβάλουν στο Inbox του παραλήπτη του πλήκτρα μέσω των οποίων θα μπορεί, όταν φτάσει το mail σε αυτόν, με ένα κλικ δίπλα από τον τίτλο του, να ανανεώσει μια συνδρομή, να αποδεχτεί την εγγραφή του σε ένα forum κ.λπ.

Όσο για την ασφάλεια; Τίποτα δεν εμποδίζει έναν developer που γνωρίζει κανείς από το να του στείλει ένα email με προσκολλημένη μια δράση του στυλ… Μετέφερε Τώρα Στο Λογαριασμό Μου €1000, αλλά τουλάχιστον… θα είναι ένας developer που, όντως, γνωρίζει κανείς, αφού η επικοινωνία τους θα πρέπει να γίνεται μέσω HTTPS και να έχουν ισχύοντα SSL certificates.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.