Η Wikipedia σου… γνωρίζει τον κόσμο!

Η δημοφιλέστερη – αν και όχι και… η πλέον αξιόπιστη – εγκυκλοπαίδεια του web, η Wikipedia, αναλαμβάνει ρόλο… ξεναγού μέσα από τα smartphones μας.

Nearby λέγεται μια από τις ενδιαφέρουσες σελίδες της Wikipedia που… χαντακώνεται μέσα από τα PCs, αφού μάλλον θα ήταν πιο χρήσιμη μέσα από φορητές συσκευές. Όπως, ω, τι σύμπτωσις, τα smartphones και τα tablets μας! Αυτό συνειδητοποίησαν και οι διαχειριστές της, και έτσι παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες την επίσημη mobile εκδοχή της.

taj mahal wallpaper

Βλέπετε, το Nearby αναλαμβάνει να παράσχει πληροφορίες για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όχι με βάση το όνομα ή το περιεχόμενο τους, μια αναζήτηση του χρήστη ή ένα κλικ σε κάποιο σύνδεσμο από άλλη σελίδα, μα βάσει των γεωγραφικών συντεταγμένων τους. Ο συνδυασμός της με τις σύγχρονες φορητές συσκευές και το GPS που διαθέτουν οι περισσότερες σημαίνει πως μπορεί κανείς, με ένα άγγιγμα στην οθόνη τους, να λάβει άμεσα πληροφορίες από τη Wikipedia για τα… πέριξ.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.