Η Google φέρνει τα Fonts της στο desktop

Τα Google Fonts μπορούν να ενσωματώνονται σε ιστοσελίδες παρέχοντας τους περισσότερες γραμματοσειρές. Τώρα, η Google συνεργάστηκε με τη Monotype για να τις φέρει και στο desktop μας.

Με μια επίσκεψη στο fonts.com μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή SkyFonts της Monotype, που θα αναλάβει να σας φέρνει στο desktop τα fonts που φιλοξενούνται στην υπηρεσία Google Fonts. Λειτουργώντας με τη λογική της αόρατης υπηρεσίας, το SkyFonts θα αναλαμβάνει να συγχρονίσει τις επιλογές που κάνετε online με τις γραμματοσειρές του υπολογιστή σας, ώστε να έχετε πάντα την τελευταία έκδοση των Google Fonts της προτίμησης σας. Γιατί να θέλετε να το κάνετε αυτό;

Το προφανές είναι στην περίπτωση που κάποιος σχεδιάζει ιστοσελίδες – οπότε και είναι βολικό να έχει στον υπολογιστή του τις γραμματοσειρές που θα χρησιμοποιεί μια σελίδα στην τελική μορφή της, όταν μεταφερθεί στο web. Οι απλοί χρήστες, από την άλλη, έχοντας τις γραμματοσειρές της Google εγκατεστημένες στον υπολογιστή, δεν χρειάζεται να τις ξανακατεβάζουν όποτε επισκέπτονται ένα site που τις χρησιμοποιεί.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.