Η τρελή κωμωδία Iron Sky ζητά να χρηματοδοτήσετε το sequel της

Θυμάστε το Iron Sky, την ταινία όπου… Ναζί από το φεγγάρι έρχονταν, δεκαετίες μετά την πτώση του Χίτλερ, να… κυριεύσουν τη Γη; Ετοιμασθείτε να πληρώσετε… προκαταβολικά για το sequel.

Iron Sky 004

Οι δημιουργοί της ταινίας αποφάσισαν πως η διαδικασία παραγωγής του πρώτου Iron Sky ήταν μια πραγματική ταλαιπωρία, και για να φτάσουμε να δούμε την ταινία, χρειάστηκε και να βάλουν νερό στο κρασί τους και να αλλάξουν πτυχές του σεναρίου για να ικανοποιήσουν εταιρείες, χρηματοδότες, τρίτους, γενικότερα. Τώρα, σε μια προσπάθεια να μην καταντήσει έτσι το όραμα τους και για ένα πιο σκοτεινό, πιο περίεργο (και, να υποθέσουμε, και πιο αστείο) sequel, ζητούν από τον κόσμο να τους χρηματοδοτήσει μέσω του Indiegogo, ώστε να το δημιουργήσουν ανεξάρτητα.

Το πρόβλημα είναι πως η πρώτη ταινία, ενώ ήταν μια καλή ιδέα, κατέληξε να μπάζει από παντού, και το τελικό αποτέλεσμα να καταλήγει βαρετό. Δυστυχώς, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με την ταινία που είχε προηγηθεί και τους έκανε διάσημους για τις ικανότητες τους στα ειδικά εφέ, το Star Wreck: The Pirkinning. Μήπως, λοιπόν, οι προτάσεις των τρίτων για αλλαγές στο σενάριο ήταν αυτές που έκαναν το πρώτο Iron Sky να… βλέπεται (έστω και με ένα μάτι), και μήπως θα ήταν καλύτερα οι ίδιοι να περιοριστούν σε αυτό που γνωρίζουν καλά, στα ειδικά εφέ;

Η καμπάνια τους στο Indiegogo, πάντως, για την ώρα δεν τα έχει πάει και συγκλονιστικά: $9.025 από τον τελικό στόχο των… $150.000. Μένουν 42 ημέρες ακόμη, βέβαια, οπότε με ένα μικρό θαύμα και… μπόλικους τρελούς να καταθέσουν τον οβολό τους, μάλλον έχει κάποιες ελπίδες.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.