Η πιο ρεαλιστική εκδοχή του Ground Control to Major Tom

Ο χαρακτηρισμός must-see είναι τόσο μα τόσο λίγος για την εκδοχή του κλασσικού κομματιού Ground Control to Major Tom, του David Bowie, που έγραψε σε video ο αστροναύτης Chris Hadfield. Στο διάστημα..!

International Space Station

Ο Chris Hadfield τυγχάνει αστροναύτης στον International Space Station, αλλά και φανατικός μουσικόφιλος. Είχε φροντίσει, λοιπόν, ώστε στον ίδιο το διαστημικό σταθμό να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορεί, παρά το ότι θα βρισκόταν για πέντε ολόκληρους μήνες στο διάστημα, να συνεχίσει να ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι, να παίζει μουσική. Και αυτό είναι και το αποχαιρετιστήριο δώρο του προς εμάς.

David Bowie

Με αφορμή την επιστροφή του στη Γη, τη Δευτέρα, ο Chris έγραψε τη δική του εκδοχή του Ground Control to Major Tom, ίσως ενός πραγματικού… διαστημικού ύμνου, από τον David Bowie, την οποία και φρόντισε να ντύσει με πλάνα γυρισμένα στον ίδιο τον International Space Station – καθιστώντας το παρακάτω βιντεάκι το πρώτο… πραγματικό-πραγματικότατο videoclip για ένα μουσικό κομμάτι!

Το τραγούδι μιλά για έναν αστροναύτη που βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα… μεταλλικό κονσερβοκούτι, μακριά επάνω από τον κόσμο, αγναντεύοντας τα άστρα και τη γαλάζια Γη. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Chris με την κιθάρα του.

Ody's thoughts

…με αποτέλεσμα, ακόμη και αν δεν σου αρέσει η φωνή του, να… σου σηκώνεται η τρίχα όταν συνειδητοποιείς πως αυτό που βλέπεις είναι το λεγόμενο the real thing, ούτε εφέ, ούτε πατέντες. Απολαύστε:

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.