Τα torrents γίνονται έργο τέχνης

Ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όσο και δυσνόητο αρχικά, καλλιτεχνικό project αντλεί έμπνευση αλλά και εικαστικό υλικό από τα αρχεία που διακινούνται παράνομα στα δίκτυα peer-to-peer.

Πρόκειται για το Pirate Cinema, ένα σύστημα που αντλεί δεδομένα από τα 100 δημοφιλέστερα αρχεία που διακινούνται στο Pirate Bay και προβάλλει στιγμιότυπά τους σε μεγάλες οθόνες προβολής. Το έργο αποτελεί καρπό της συνεργασίας ενός Γάλλου ψηφιακού καλλιτέχνη, του Nicolas Maigret και ενός Αμερικανού προγραμματιστή, του Brendan Howell. Στο εκτενές άρθρο που δημοσιεύεται στο Wired, όπου και μπορείτε να βρείτε εικόνες από το έργο τους, αποκαλύπτεται τόσο το κίνητρο, όσο και η μέθοδος που χρησιμοποιούν για την επίτευξη του έργου τους.

Εν συντομία, ένα σύστημα από 1-5 υπολογιστές, στους οποίους τρέχει custom software, αντλεί δεδομένα από το Pirate Bay και προβάλλει το περιεχόμενο των παράνουμα διακινούμενων ταινιών, σε καρέ που εναλλάσσονται στις οθόνες προβολής. Τα καρέ αυτά μπορεί και να μην είναι ολοκληρωμένα, κάτι που γίνεται σκοπίμως, προκειμένου να αποτελέσει νύξη για τον τρόπο που διακινούνται τα αρχεία P2P, με bits που συλλέγονται από το διαδίκτυο και συναρμόζονται εν είδει ψηφιακού ψηφιδωτού.

Page 1 of 212
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.