Ανανεωθήκαμε… πάλι;!; Μπά, δεν είναι αυτό που φαίνεται..!

Μάλλον η εμφάνιση του site μας θα σας φανεί κάπως διαφορετική σε σχέση με παλαιότερα. Και όμως, θα μας πιστεύατε αν λέγαμε πως… το ίδιο είναι;

Ναι, η πρώτη σελίδα είναι αλλαγμένη – όπως και όλες οι σελίδες κατηγοριών και, γενικότερα, οι σελίδες-με-λίστες-άρθρων. Ναι, τα… κουτάκια μας φαίνονται διαφορετικά. Και ναι, η σημαντικότερη αλλαγή, τα hubs ενσωματώθηκαν στο header και τα μενού έφυγαν και κρύφτηκαν σε μια δυναμική sidebar, στο αριστερό άκρο της οθόνης. Γιατί όλες αυτές οι αλλαγές; Εμ… Εργκ… Εε… Αυτό… Θέλαμε… Εε… Να είναι εξαρχής το νέο unregistered..! Ω, ναι..! Να εξηγηθώ.

Θυμάστε που το header μας είχε ένα μεγάλο κενό, φαινομενικά δίχως λόγο και αιτία; Εκεί θα έμπαιναν τα hubs, μα… Δεν μας έκατσε καλά το αρχικό design. Θυμάστε που ήταν animated και εκείνο; Για να παρουσιάζονται τα… ανύπαρκτα-σε-εκείνο hubs. Για αυτά η αλλαγή όλου του header. Και αν άλλαζε το header, που θα πήγαιναν τα μενού;

Μα, σε μια δυναμική sidebar φυσικά. Στην περίπτωση, τουλάχιστον, που ο επισκέπτης βλέπει το site σε μεγάλη και άνετη οθόνη υπολογιστή. Αν η οθόνη είναι μικρότερη… Μικρύνετε το παράθυρο του browser και θα καταλάβετε.

Αυτό είναι το δεύτερο της όλης υπόθεσης. Πριν κάποιες ημέρες, μιλώντας με τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο Γιώργο Ροπόδη, μου θύμισε, δοκιμάζοντας το site σε tablets που είχε πρόχειρα, πως ναι, φαινόταν καλό σε αυτά, μα χρειαζόταν λίγη δουλειά ακόμη. Ο ίδιος δεν είχε παράπονα από την εμφάνιση, αλλά εγώ – ως τελειομανής – δεν μπορούσα να το βλέπω να παρουσιάζεται… κάπως… στο smartphone μου. Έτσι, ξεκίνησαν τα απανωτά tweaks και πειράγματα, και ιδού: η τελική έκδοση του Core V9 theme μας, στην οποία έδωσα το κωδικό ονοματάκι slid3, αφού τυγχάνει η τρίτη μας προσπάθεια για ένα όμορφο, πλήρως δυναμικό, ελαστικό, ευέλικτο και απόλυτα προσαρμόσιμο theme με tiles, που να λειτουργεί (σχεδόν) παντού.

Αν και είναι η πρώτη φορά που έκανα τόσο… beta testing σε ένα theme, προφανώς κάποια πράγματα θα έχουν ξεφύγει – και έτσι περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις. Στα προβλήματα που γνωρίζουμε θα αντιμετωπιστούν, το ότι τα βιντεάκια του YouTube υπερκαλύπτουν τη sidebar μας (πρόβλημα, ω, τι πρωτότυπο, με… το Flash!).

Και με την ευκαιρία, λειτουργεί πια και το… link για το mail μας. Έτσι, για να μας στέλνετε κανένα μηνυματάκι, να μην νιώθουμε μόνοι, ω, τόσο μα τόσο μόνοι… :-D

Over and out
Οδυσσέας, εκ μέρους όλης της παρέας

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.