Έπιασαν τη γυναίκα που βλέπει 99 εκατομμύρια χρώματα παραπάνω από εμάς!

Στην πυρά! Στην πυρά! Ή, τουλάχιστον… αφήστε μας να κάνουμε λίγη πλάκα με την πιο άτοπη είδηση που πετύχαμε σήμερα.

Paintbrush and palette wallpaper

Η αρχική πηγή της φαίνεται να είναι η Daily Mail, και περιγράφει το πώς μια νευρολόγος του Πανεπιστημίου του Newcastle, η Gabriele Jordan, εντόπισε την πρώτη γυναίκα που βλέπει 99 εκατομμύρια χρώματα παραπάνω από κάθε άλλο άνθρωπο. Την έψαχνε, έγραψαν, είκοσι ολόκληρα χρόνια από την καριέρα της. Και τι μας… κόφτει εμάς; Είναι ψεύτικη η είδηση και μας δουλεύουν; Nope.

Το πρόβλημα είναι πως όπου πετύχαμε την είδηση, από τη μια αναφέρεται αυτή, πως, δηλαδή, μια νευρολόγος που έψαχνε μια τέτοια γυναίκα εδώ και είκοσι χρόνια, επιτέλους, την εντόπισε, και από την άλλη τα… τεχνικά της υπόθεσης. Και, γενικά, αφήνεται να εννοηθεί πως ποτέ δεν εντοπίστηκε κάποιος άλλος με αυτό το χάρισμα, τονίζεται πως η περίπτωση είναι σπανιότατη και ο αναγνώστης καταλήγει να νομίζει πως μιλάμε για το αντίστοιχο του… Bigfoot ή του Τέρατος του Loch-Ness. Nope. Καμία σχέση.

Η κατάσταση της γυναίκας που εντόπισε η ντόκτορ Jordan είναι μεν σπανιότατη, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά στα χρονικά που συναντάται κάτι τέτοιο. Το… τεχνικό της όλης υπόθεσης έχει να κάνει με τους κώννους που βρίσκονται στα μάτια μας, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι ώστε να καταλαβαίνουν τρία διαφορετικά χρώματα – κόκκινο, πράσινο και μπλε. Όσοι έχουν αχρωματοψία, όπως μάλλον μαντέψατε, έχουν πρόβλημα σε μια από αυτές τις ομάδες ας-πούμε-αισθητήρων. Υπάρχει, όμως, και το αντίστροφο της αχρωματοψίας. Η, ας την πούμε… Υπερχρωματοψία (δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ο όρος ή μόλις τον δημιουργήσαμε).

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.