Η Sony θέλει να ξεφορτωθεί το PlayStation

PS3.jpg

Όπως φαίνεται η Sony θέλει να σταματήσει την οικονομική της αιμοραγία και εκπονεί σχέδιο τμηματικής διάσπασης και πώλησης του μετοχικού πακέτου της Sony Entertainment. Για αυτό το σκοπό εξετάζει πολύ σοβαρά την πρόταση του δισεκατομμυρούχου επιχειρηματία Daniel Loeb, ο οποίος προσφέρθηκε να εξαγοράσει το 20% των μετοχών της S.E. Ο Loeb ήδη κατέχει το 6%. Τη σοβαρότητα της πρότασης και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή, υποδεικνύει το γεγονός ότι η Sony έχει ήδη προσλάβει τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες Morgan Stanley και Citigroup να αξιολογήσουν την πρόταση ώστε να περάσουν στη φάση της εξαγοράς.

Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι το κεντρικό συμβούλιο της Sony υπό την προεδρία του CEO Kazuo Hirai, δεν θα καθορίζει πλέον τη μοίρα του αγαπημένου μας PlayStation αλλά ούτε και του κινηματογραφικού… Spiderman. Κι επειδή για τον δεύτερο χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι τι θα απογίνει το αγαπημένο μας PlayStation. Για την ίδια τη Sony, η αποκόλληση του Entertainment Group θα τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της και να αφοσιωθεί στο τμήμα ηλεκτρονικών, αλλά για το PlayStation, μπορεί να σημάνει και το τέλος του;; Ελπίζουμε όχι!

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.