Όλα στο δίσκο για το Xbox One

Το Xbox One θα έχει εξαρχής δίσκο 500 GBs. Αρκετός για κάθε ανάγκη, σωστά; Και όμως, όχι. Ας είναι καλά το… blu-ray drive της κονσόλας!

xbox one forza 5 001

Το Xbox One θα έχει εξαρχής ένα σκληρό δίσκο με 500GBs αποθηκευτικού χώρου. Αρχικά, αυτό φαίνεται αρκετό. Είναι, όπως και να το κάνουμε, πεντακόσια ολόκληρα GBs. Πόσα, πια, μπορεί να χρειάζεται κάποιος στην κονσόλα του; Πάμε στοίχημα πως μετά τις πέντε-δέκα πρώτες μέρες με την κονσόλα θα φαίνονται… τραγικά λίγα;

Πρώτα από όλα, το Xbox One θα εγκαθιστά υποχρεωτικά όλα τα παιχνίδια του στο δίσκο. Και επειδή το εγκαθιστά ταιριάζει και στην περίπτωση όπου περνά στο δίσκο π.χ. την τωρινή πίστα και αφήνει της άλλες στο δισκάκι, κάτι που κάνει και το Xbox 360 μα και το PS3, ας το θέσουμε διαφορετικά: το Xbox One θα κλωνοποιεί υποχρεωτικά όλα τα δεδομένα που βρίσκονται στο δισκάκι κάθε παιχνιδιού του. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.

Western Digital Caviar Green HDD - InsideΑφού το drive της κονσόλας δεν είναι ένα απλό DVD drive, όπως του Xbox 360, μα ένα Blu Ray drive, αυτό σημαίνει μέχρι και… 50GBs δεδομένων ανά δισκάκι. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του PlayStation 3, της πρώτης (και μοναδικής ως τώρα) κονσόλας που είχε τέτοιο drive, τόσο το Metal Gear Solid 4 όσο και το Uncharted 3 έπιαναν σχεδόν όλο το χώρο σε δισκάκια των 50GBs. Αν κανείς έχει λοιπόν δέκα τέτοια παιχνιδάκια… Πάει ο δίσκος!

Σκεφθείτε, τώρα, την έμφαση που δίνει η Microsoft στην εγγραφή video και τα media, αλλά και το ότι το Xbox Live διαπρέπει στη διάθεση περιεχόμενου που κατεβάζεις. Και αποθηκεύεις. Στο δίσκο της κονσόλας σου. Άρα, τι σου μένει από τα 500GBs; Ούτε… φιστίκι!

Ευτυχώς, ο αποθηκευτικός χώρος της κονσόλας θα είναι επεκτάσιμος αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν θα μπορεί να γίνει με αναβάθμιση του δίσκου της, όπως στο Xbox 360, αλλά με την προσθήκη δεύτερου, εξωτερικού σκληρού δίσκου.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.