Το… Τιτάνιο – και ανύπαρκτο – MMO της Blizzard κάνει reboot

Πριν καν το δούμε, το MMO που θα σκότωνε όλα τα άλλα MMOs, το περιβόητο Project Titan της Blizzard, το επόμενο-μεγάλο-hit-του-χώρου-μετά-το-World-of-Warcraft, ξεκινά από την αρχή.

world of warcraft 005

Πόσα χρόνια το περιμένουμε και ακούμε πως είναι σχεδόν έτοιμο, πως θα μάθουμε περισσότερα σε λίγο καιρό, πως πλησιάζει; Πόσες και πόσες… Blizzcons δεν πέρασαν, με τον κόσμο να περιμένει πως στο επίκεντρο της επόμενης θα βρίσκεται το επόμενο μεγάλο Πάρτε Τα Ρε της Blizzard προς όλους τους άλλους δημιουργούς MMOs; Που είναι, τελικά, ο διάδοχος του World of Warcraft; Πουθενά.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, τουλάχιστον, το Project Titan… υπήρχε. Τώρα, όχι, αφού η Blizzard φαίνεται πως αποφάσισε να διαγράψει ό,τι είχε ετοιμάσει μέχρι σήμερα και να ξαναρχίσει σχεδόν από το μηδέν! Σύμφωνα με πηγές του VentureBeat, η Blizzard μείωσε το προσωπικό που ασχολούνταν με αυτό, από περίπου 100 σε περίπου 30 άτομα (με τις φήμες, το… περίπου είναι συνηθισμένο), με τα υπόλοιπα μέλη της αρχικής ομάδας να μετατίθενται σε διαφορετικά projects.

world of warcraft 001

Αν και δεν υπήρχε ποτέ επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Project Titan, με τα νέα δεδομένα εκτιμάται πως αποκλείεται να το δούμε νωρίτερα από το 2016 – και αυτό, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Πάντως, φήμες-φήμες, μα… Η ίδια η Blizzard τις επιβεβαίωσε, αναφέροντας πάνω-κάτω πως έφτασε σε ένα σημείο όπου χρειαζόταν, πια, ανανέωση στην τεχνολογία και τη σχεδίαση του project – λογικό αν σκεφτεί κανείς πως αναπτύσσεται εδώ και… πάνω από μια πενταετία, και τα πάντα γύρω του έχουν, πια, αλλάξει. Για παράδειγμα, πριν πέντε χρόνια δεν υπήρχαν καν… tablets! Λογική δεν είναι μια ανανέωση;

Ody's thoughts

Από την άλλη, πριν πέντε χρόνια δεν υπήρχε καν το… Destiny της Bungie. Ύποπτο, έτσι; Ναι, θεωρία συνομωσίας, αλλά από την άλλη, η ίδια η Blizzard δεν έχει πει πολλές φορές πως το Project Titan είναι πολύ διαφορετικό από το World of Warcraft και πως δεν θα εξελίσσεται σε έναν αντίστοιχο φανταστικό κόσμο; Τι πιο διαφορετικό από μια μετάβαση από τα RPGs στα FPSs και από το χώρο της φαντασίας σε αυτόν της επιστημονικής φαντασίας; Λέμε τώρα, υποθέσεις κάνουμε… :-D

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.