Το πρώτο, εντυπωσιακό – και… ψεύτικο – διαφημιστικό του PS4

Ένα αρκετά καλοφτιαγμένο βιντεάκι κυκλοφόρησε στο Internet πείθοντας αρκετούς πως ήταν η πρώτη επίσημη διαφήμιση του PlayStation 4, που με κάποιο τρόπο διέρρευσε. Τελικά, είναι ψεύτικο – μα παραμένει εντυπωσιακό.

DualShock 4 - PlayStation 4 - unregisteredgr - 002

Concept που να ταιριάζει με τη λογική που έχουμε δει από τη Sony μέχρι σήμερα όσον αφορά στην προβολή των κονσολών της; Το έχει. Γρήγορο, έξυπνο μοντάζ που συνδυάζει εικόνες, βίντεο και ήχο με βιντεοκλιπίστικη λογική για να σε κολλήσει στην οθόνη; Το έχει. Και έτσι, το παρακάτω βιντεάκι έπεισε πως είναι ένα πραγματικό διαφημιστικό για το PS4 – έστω σε… beta μορφή:

Τώρα, η Sony ανέφερε πως δεν είναι ούτε δική της παραγωγή, ούτε κάτι που δημιούργησαν οι διαφημιστές με τους οποίους συνεργάζεται. Κοινώς, είναι κάτι που έφτιαξαν κάποιοι, κάπου, κάπως, είτε διότι αγαπούσαν την φίρμα gaming της Sony (δύσκολο), είτε για να εκμεταλλευτούν την… αγωνία των gamers για το πώς θα δείχνει η κονσόλα ώστε να προβάλλουν τις δυνατότητες τους στην παραγωγή video/διαφημίσεων/viral clips.

Και υπάρχει βέβαια πάντα και η θεωρία πως η διάψευση από πλευράς Sony είναι απλά προσπάθεια αποπροσανατολισμού, και η κονσόλα που εμφανίζεται στο βιντεάκι είναι όντως το PS4.

Ody's thoughts

Αν ισχύει αυτό, όμως, και είναι – και καλά – κανονικό διαφημιστικό… Τότε, γιατί δεν χρησιμοποιεί νέο footage από παιχνίδια, μα σκηνές από ό,τι έχει ήδη αποκαλυφθεί εδώ και μήνες; Αν το είχε δημιουργήσει η ίδια η Sony, δεν θα είχε πρόσβαση σε πρόσθετο υλικό; Ποιος ΔΕΝ έχει πρόσβαση σε πρόσθετο υλικό; Όποιος ΔΕΝ είναι η Sony. Άρα;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.