Το νέο Kinect σε βλέπει. Σε ακούει. Σε αισθάνεται.

Ναι, χρησιμοποιήσαμε ως τίτλο μια παράφραση της διαφημιστικής ατάκας… γνωστού απορρυπαντικού – αφού ταιριάζει απόλυτα στη νέα version 2.0 του Kinect.

Xbox One - Kinect 001

Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό του νέου Xbox One είναι, φυσικά, το… ίδιο το Xbox One. Το δεύτερο είναι ο αισθητήρας Kinect, που βρίσκεται πια επίσημα στην έκδοση 2.0 και αποτελεί άρρηκτο τμήμα της εμπειρίας Xbox. Η Microsoft έδωσε μεγάλη έμφαση στις φωνητικές εντολές, που ναι μεν οι… geeks της παρέας γνωρίζαμε και από το Xbox 360, αλλά που σε όσους δεν ασχολούνται με το gaming και δουν το Xbox One, θα φανούν ως… μαγεία.

Διότι, όπως αναφέραμε σε διπλανό αρθράκι μας, το Xbox One έχει στο επίκεντρο τα media και την τηλεόραση, και μάλλον αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα στην οποία, σύμφωνα με ό,τι έδειξε η Microsoft, μπορείς όντως να… διατάξεις την τηλεόραση σου να αλλάξει κανάλι. Αφού, όμως, το Xbox One δεν είναι ένας απλός (και… ακριβός) δέκτης τηλεόρασης ή συσκευή DVR, μα μια ψηφιακή πολυσυσκευή που αισιοδοξεί να τα κάνει όλα, άλλες φωνητικές εντολές επιτρέπουν τη μετάβαση σε διαφορετικές πτυχές της – π.χ. Go To Internet Explorer για άμεσο browsing.

Πέρα από αυτά, η λεπτομέρεια του Kinect έχει αυξηθεί δραματικά, σε σημείο που να μπορεί πια να αντιλαμβάνεται ακόμη και το… σφυγμό του χρήστη. Ο αισθητήρας του λαμβάνει ευρεία εικόνα σε ανάλυση 1080p, ενώ προφανώς καταλαβαίνει και νεύματα όπως ο, συγκριτικά… μύωπας πρόγονος του. Από ό,τι ακούστηκε, η συσκευή “μιλά” με την κονσόλα με ταχύτητα μεγαλύτερη από 21 GBs δεδομένων ανά δευτερόλεπτο – ένας τεράστιος όγκος δεδομένων που δείχνει πως, αν μη τι άλλο… “βλέπει (και ακούει) πολλά”. Και, όπως είχε ακουστεί, δεν πρόκειται πια για ένα ξεχωριστό εξάρτημα, μια επέκταση της κονσόλας που αγοράζει κανείς ξεχωριστά, αλλά για ένα αναπόσπαστο κομμάτι της που θα τη συνοδεύει εξαρχής – και δίχως το οποίο δεν θα είναι εφικτή η λειτουργία της.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.