Συσκευή… παρακολούθησης το Xbox One στη Γερμανία

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό επίτροπο για την προστασία των δεδομένων και την ελευθερία πληροφόρησης, Peter Schaar, το Xbox One δεν είναι κονσόλα. Είναι… κατάσκοπος!

Xbox One - Kinect 001

Όπως είπε, η Microsoft σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά μια συσκευή παρακολούθησης με την την παραπλανητική στάμπα της παιχνιδομηχανής/κονσόλας. Αντίθετα με το τι θα περίμενε κανείς από μια κονσόλα, η πρόταση της Microsoft παραμένει ενεργή ακόμη και σε κατάσταση αδράνειας και παρακολουθεί όσους βρίσκονται… στα πέριξ, δίχως οι ίδιοι να την έχουν διατάξει για κάτι τέτοιο. Ανάμεσα σε όσα καταγράφει, όχι απλά εικόνες και συνομιλίες, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες όπως χρόνοι αντίδρασης, ψυχολογική κατάσταση ή ικανότητες για μάθηση του θύματ… εμ… του gamer που βρίσκεται μπροστά στον αισθητήρα της.

Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα δεδομένα δεν τα επεξεργάζεται η ίδια η κονσόλα, δεν παραμένουν στο δίσκο της μέσα στο σπίτι του ίδιου του gamer: όλα αποστέλλονται στη… μαμά-Microsoft, στους servers της οποίας αναλύονται, με στόχο να σταλούν σχετικά, πρόσθετα δεδομένα, στην κονσόλα του χρήστη. Το πώς χρησιμοποιούνται και το αν ποτέ θα διαγραφούν από εκεί είναι κάτι που δεν μπορεί να το ελέγξει ο ίδιος ο πιθανός αγοραστής της συσκευής.

Κάποιοι εκμηδενίζουν το πρόβλημα, ανάμεσα στους οποίους προφανώς και η ίδια η Microsoft – ο Phil Harrison, Corporate Vice President της εταιρείας, είπε χαρακτηριστικά πως δεν θα μας παρακολουθούσαν και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα ασφαλείας, αφού η κονσόλα απλά παραμένει αδρανής περιμένοντας τις φωνητικές εντολές του χρήστη, θυμίζοντας πως η Microsoft είναι… ηγέτης σε θέματα ασφαλείας. Απλοί… fanboys και fangirls συμβουλέυουν… ηλιθιωδώς πως θα αρκεί να κλείσει κανείς το Kinect και τσουπ, κανένα πρόβλημα ασφαλείας. Δεν είναι έτσι.

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.