Περισσότερα από $3 δις η συμφωνία AMD-Microsoft για το Xbox One

Πόσο κόστισε στη Microsoft η… φιλική συνεισφορά της AMD στην τεχνολογία της νέας κονσόλας της, Xbox One; Μα, ποιος ρωτάει, αφού το απαντήσαμε ήδη στον τίτλο μας;!

Ε ναι, λοιπόν: τρία ολόκληρα δισεκατομμυριάκια, και βάλε, τσίμπησε η AMD για τη συνεισφορά της στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή των chips που βρίσκονται στην επερχόμενη κονσόλα της Microsoft, Xbox One.

Όπως επεσήμανε εργαζόμενος στην AMD, η εταιρεία σχεδίασε και κατασκεύασε για χάρη της Microsoft εξειδικευμένες προτάσεις, και όχι απλούς κλώνους όσων είχε ήδη διαθέσιμες. Και έτσι, η διαδικασία απαίτησε τη συνεργασία πολλών υπο-ομάδων της εταιρείας, καθώς και το συγχρονισμό τους με της ομάδες που ηγούνταν του project, που ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση, την εξέλιξη, την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων και, προφανώς, τα… οικονομικά του. Το συνολικό κόστος εκτιμάται, όπως είπαμε, πως κόστισε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια – αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο ακριβές ποσό.

Ody's thoughts

Και επίσης όσα αναφέρουμε προέρχονται από κάποια απροσδιόριστη πηγή, οπότε δεν αποκλείεται, τελικά, να κόστισε μόνο €30 και ένα πακέτο τσίχλες – αν και… μάλλον δύσκολο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.