Ο Jonathan Blow μιλά για το πολυαναμενόμενο The Witness

Ο δημιουργός του βραβευμένου και χιλιοαγαπημένου Braid αποφάσισε να μιλήσει στο PlayStation Blog για τον επόμενο… μυστηριώδη τίτλο του, The Witness.

the witness 001

Ένας από τους πιο μυστηριώδεις τίτλους για το PlayStation 4 είναι το The Witness του Jonathan Blow και της… παρέας του. Αυτό που είναι γνωστό, και έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι πως πρόκειται για έναν τίτλο που βασίζεται στην παρουσίαση puzzles με λογική που, αρχικά, δεν φαίνεται και τόσο διαφορετική από αυτή των… αγαπημένων (γκούχου-γκούχ, θα πνιγώ) Myst και Riven. Τίτλων, δηλαδή, που έχουμε δει εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια! Άρα, που είναι η μοναδική πρωτοτυπία και για τί η… μυστικοπάθεια όσον αφορά στο The Witness;

Το βασικό πρόβλημα, όπως εξηγεί ο Jonathan, αλλά και ταυτόχρονα η σημαντική διαφορά με το The Witness, είναι πως ο τίτλος δεν ακολουθεί τη γραμμική λογική των τυπικών adventure games. Σε εκείνα οι γρίφοι συνήθως παρουσιάζονται γραμμικά, με προοδευτική δυσκολία: ακόμη και αν έχεις πρόσβαση ταυτόχρονα στους γρίφους 1 και 2, δεν θα έχεις στους γρίφους 3 και 4 – και, ομοίως, μέχρι να λύσεις αυτούς, δεν σου έχουν παρουσιαστεί οι γρίφοι 5 και 6. Αντίθετα, στο The Witness κινείσαι ελεύθερα σε έναν ανοιχτό κόσμο, με λογική παραπλήσια του… Grand Theft Auto. Βλέπεις ένα σημείο του; Μάλλον μπορείς να το επισκεφτείς άμεσα. Και, απλά, σε πολλά από αυτά τα σημεία υπάρχουν γρίφοι. Δεν υπάρχει ντε-και-καλά μια επιβεβλημένη αλληλουχία ανάμεσα στους περισσότερους από αυτούς.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.