Οι gamers θάβουν το DRM του Xbox One – η Sony… ακούει!

Είναι γνωστό πως οι δυο μεγάλες κονσολο-εταιρείες του σήμερα, η Microsoft και η Sony, κονταροχτυπιούνται feature προς feature. Τώρα, ένα στραβοπάτημα της Microsoft βοηθά τη Sony.

DualShock 4 - PlayStation 4 - unregisteredgr - 001

Ακόμη και μετά την αποκάλυψη του Xbox One, και… μέχρι και σήμερα, το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα μεταχειρισμένα (ή και τα… δανεικά) παιχνίδια στη νέα κονσόλα της Microsoft. Η εταιρεία έχει προβεί σε αντιφατικές δηλώσεις, σε μισόλογα, σε υποσχέσεις, ενώ όποτε έχει εμφανιστεί κάπου, κάποιος εκπρόσωπος της να αναφέρει πως θα συμβεί τελικά το μεν, σε ένα άλλο σημείο της γης εμφανίζεται αυτομάτος ένας… διαφορετικός εκπρόσωπος να πει το εντελώς αντίθετο!

Η κατάσταση κατάντησε, πια, γελοία, με την εταιρεία να προσπαθεί προφανώς να ξεφύγει από μια καταστροφή στην εικόνα της αλλά και της κονσόλας της, κατόπιν της απόφασης της, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, να χρεώνει τη χρήση μεταχειρισμένων. Διότι όταν οι πέντε από τις δέκα αναφορές λένε πως, τελικά, θα συμβεί αυτό, και η κονσόλα της, ναι, θα απαιτεί σύνδεση στο Internet – όχι συνεχόμενη, αλλά τουλάχιστον… μια φορά τη μέρα, μάλλον, τελικά, αυτή πρέπει να είναι η αλήθεια.

Επηρεασμένοι, λοιπόν, οι gamers από τη στάση της Microsoft, αλλά και κατόπιν… παρότρυνσης από συν-gamers τους και sites/forums-στέκια όπου συχνάζουν, φρόντισαν να… εξαπολύσουν social επίθεση στη Sony και σε στελέχη της, παρακαλώντας να μην κάνει το ίδιο λάθος με τη Microsoft. Με άλλα λόγια, να μην συμπεριλάβει αναγκαστικό DRM στους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν στη δική της κονσόλα.

Page 1 of 212
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.