Μήνυση σε SEGA και Gearbox για το Aliens: Colonial Marines

Ναι, έγινε στην Αμερική, αλλά ταυτόχρονα, ναι, πρέπει να μας ενδιαφέρει και εμάς, αφού αποτελεί την… αντεπίθεση των gamers απέναντι σε δυο εταιρείες που, από ό,τι φαίνεται, τους κορόιδεψαν.

Alienx - Colonial Marines - Wallpaper 005

Είχαμε αναφερθεί παλαιότερα στον… χαμό που είχε γίνει με το Aliens: Colonial Marines. Εν συντομία, η SEGA ανέθεσε στη Gearbox την ανάπτυξη του τίτλου, πριν περίπου έξι χρόνια. Αυτή λέγεται πως χρησιμοποίησε τα χρήματα για την ανάπτυξη του δικού της Borderlands, και ανέθεσε την ανάπτυξη του Aliens σε τρίτους. Ακολούθησαν ασυνεννοησίες, προβλήματα επικοινωνίας, και…

Και όλα αυτά δεν έχουν σημασία σε σχέση με το ότι ενώ αυτοί έδειχναν trailers αλλά και… playable demos όπου ο τίτλος φαινόταν πάρα πολύ καλός, το τελικό προϊόν που κυκλοφόρησε όχι μόνο ήταν χειρότερο, αλλά ακόμη και… διαφορετικό από ό,τι είχε παρουσιαστεί. Για παράδειγμα, έλειπαν ολόκληρα κομμάτια από τα επίπεδα που είχαν διαφημιστεί παλαιότερα και οι αντίπαλοι συμπεριφέρονταν εντελώς διαφορετικά.

Ακριβώς λόγω των παραπάνω ο τίτλος πήρε την κατιούσα όσον αφορά στις βαθμολογίες του, και όσοι τον αγόρασαν με βάση όσα ήδη γνώριζαν για αυτόν θεώρησαν πως τους είχαν εξαπατήσει. Και αφού άλλο το να ωραιοποιείς αυτό που πουλάς, άλλο το να διαφημίζεις κάτι και να δίνεις κάτι εντελώς διαφορετικό, ο Damion Perrine κατέθεσε μήνυση κατά των SEGA και Gearbox μέσω της νομικής εταιρείας Edelson LLC, απαιτώντας από τις εταιρείες να αποζημιώσουν τους gamers που κορόιδεψαν.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.