$350 η φορητή κονσόλα της Nvidia – έλα πάρε-πάρεεε!

Θυμάστε την Nvidia Shield, τη φορητή κονσόλα της Nvidia που… έκανε την έκπληξη και που αρκετοί θεώρησαν πως δεν θα έφτανε στην αγορά; Έφτασε. Και είναι και φθηνότερη από ό,τι περιμέναμε.

Project-Shield - Nvidias-portable-console 001Shield

Οι αρχικές εκτιμήσεις για την Nvidia Shield, όπως είναι το τελικό όνομα του Project Shield, της φορητής κονσόλας της Nvidia που βασίζεται στο Android, την ήθελαν με κόστος που θα πλησίαζε τα χίλια δολάρια, όπως τα premium tablets της εποχής που την πρωτογνωρίσαμε. Ο χρόνος τρέχει, όμως, και μάλλον η… πραγματικότητα πρόλαβε την Nvidia, που ανακοίνωσε την (προ) διάθεση του Nvidia Shield για κάθε ενδιαφερόμενο, με τελικό κόστος αρκετά χαμηλότερο από ό,τι περιμέναμε αρχικά: μόλις $349.

Το μόλις είναι, βέβαια, σχετικό, αφού μιλάμε και πάλι για ένα σεβαστό ποσό – ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στην πράξη μιλάμε για ένα… joypad με κολλημένο μπροστά του ένα Android mini-tablet. Ακόμη και έτσι, όμως, πόσα πραγματικά καλά tablets κοστίζουν τόσο και συνοδεύονται και από άκρως λειτουργικά joypads; Κανένα. Και σε αυτό ποντάρει η Nvidia.

Το Project Shield είναι μια εντελώς νέα πρόταση, αφού δεν λειτουργεί μόνο ως μια ανεξάρτητη κονσόλα βασισμένη στο Android, αλλά και ως δεύτερη, μικρή οθόνη τηλεχειρισμού του PC. Έτσι, αν βρίσκεται κανείς στο σπίτι του, μπορεί να παίζει στην κονσολίτσα της Nvidia τα παιχνίδια που τρέχουν στο κανονικό PC του – ουσιαστικά, σαν να το τηλεχειρίζεται. Και αυτό σημαίνει πως, ναι, είναι η μόνη φορητή κονσόλα στην οποία μπορεί κανείς να τρέξει από… Bioshock Infinite μέχρι Crysis!

Αρκεί, βέβαια, να βρίσκεται, όπως είπαμε, στο σπίτι του, με γρήγορο WiFi. Αλλιώς… Angry Birds. Τα γνωστά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.