Τραγική αποτυχία Το-Smartphone-Του-Facebook, HTC First

Οι ενδείξεις δεν ήταν εξαρχής καλές για το First της HTC, το πρώτο smartphone που είχε προεγκατεστημένο το Facebook Home και στο οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε η εφαρμογή. Και τώρα, η κατάσταση χειροτέρεψε.

HTC First

Φήμες θέλουν την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, τον βασικότερο μεταπωλητή του HTC First στα πλήθη – μέσω του δικτύου της, να διακόπτει την διάθεση του και να επιστρέφει το stock που της έχει μείνει στην HTC. Το First, από ό,τι φαίνεται, δεν είναι απλά μια μεγάλη, αλλά μια πραγματικά τεράστια επιτυχία, μια από αυτές που… καλό θα ήταν να αποφεύγει η δημιουργός του, HTC, η πορεία της οποίας δυστυχώς συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Σημαντικό πρόβλημα για το First ήταν πως το ίδιο το Facebook Home δεν είναι δικό του προνόμιο: η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για πλήθος συσκευών με Android, πολλές εξ’ αυτών με πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά από το First. Και, εξάλλου, αν έχει ήδη κάποιος μια συμβατή με αυτό συσκευή στα χέρια του, γιατί να αγοράσει το First; Μάλλον, όμως, ακόμη σημαντικότερο είναι πως και το ίδιο το Facebook Home αποδείχθηκε, τουλάχιστον μέχρι τώρα, πολύ κατώτερο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι.

Η εφαρμογή δεν παρουσιάζει κάτι πραγματικά επαναστατικό, απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους… σκοτώνουν ώρες επί ωρών κάνοντας chat στο Facebook, και συνοδεύεται και από προβλήματα και αστάθειες λειτουργίας. Και για αυτό παρουσιάζει και κάτω του μετρίου βαθμολογίες στο κατάστημα Play της Google (μέσος όρος, δυο στα πέντε αστέρια). Όχι και τόσο σημαντικό… τυράκι, λοιπόν, για να πείσει κάποιον να αγοράσει μια συσκευή που δηλώνει ειδίκευση σε αυτή – όπως το First.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.