Το tricorder του Star Trek έγινε πραγματικότητα!

scanadu1
Σίγουρα θα ξέρετε για το “μαγικό” tricorder του Star Trek, το gadget που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του 24ου αιώνα για να ανιχνεύσουν τα πάντα γύρω τους, από το αν έχεις κάποια εσωτερική αιμορραγία, μέχρι τη χημική ανάλυση αυτής της περίεργης καφέ ουσίας που βλέπετε στο πάτωμα (Φλοξ, εσύ το έκανες αυτό;;).
Να που τα αποκυήματα της επιστημονικής φαντασίας γίνονται όλα κάποια στιγμή πραγματικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: ιδού λοιπόν η συσκευή Scanadu Scout (πιο ηλίθιο όνομα δεν μπορούσαν να βρουν…), η οποία μπορεί να μετρά τον καρδιακό παλμό, θερμοκρασία, αναπνευστικό ρυθμό, πίεση, ακόμη και να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα! Το απίθανο αυτό ιατρικό πολυεργαλείο στέλνει ασύρματα τα δεδομένα στο iPhone, όπου μια ειδική εφαρμογή αναλύει και παρουσιάζει τα δεδομένα με γραφικό τρόπο.
Scanadu
Αν και ακόμη δεν έχει πάρει την έγκριση του αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων ώστε να διατεθεί στους καταναλωτές, η συσκευή βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών έτσι ώστε να βελτιωθεί η ακρίβεια των ενδείξεών του με σκοπό να φτιαχτεί 2η τελειοποιημένη έκδοσή του, η οποία τελικά θα βρεθεί στα… φαρμακεία της γειτονιάς σας. Το κόστος του αναμένεται γύρω στα 200 ευρώ.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.