Το Google Play πάει εκπαίδευση

Πέρα από τα παιχνίδια και τη μουσική, ένας νέος τομέας στον οποίο δίνει έμφαση το Google Play αφορά στην εκπαίδευση.

Σε παρουσίαση του στην Google I/O ο Android Engineering Director της Google, ο Chris Vega έδειξε στους παρευρισκόμενους τη νέα πτυχή του Google Play που αφορά στην εκπαίδευση. Η πλατφόρμα της Google επιτρέπει, πια, την οργάνωση βιβλίων και εκπαιδευτικών εφαρμογών σε ομάδες ανάγνωσης, διαδικασία στην οποία βοηθά και η υποστήριξη των κύκλων επαφών του Google+.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως ένα σχολείο μπορεί να δημιουργήσει ένα πακέτο εκπαιδευτικού υλικού με τη μορφή βιβλίων αλλά και συνοδευτικών εφαρμογών, οργανώνοντας το μέσα από ένα κεντρικό σημείο και, στη συνέχεια, δίνοντας πρόσβαση σε αυτό σε καθηγητές. Αυτοί, με τη σειρά τους, μπορούν π.χ. να δημιουργήσουν κύκλους με τους μαθητές τους στο Google+ και να μοιράσουν διαφορετικό υλικό σε διαφορετικές ομάδες, ανάλογα με τις μαθησιακές ανάγκες τους.

Πάραυτα, δεν πρόκειται για ένα ελεύθερα προσβάσιμο πρόγραμμα: αρχικά έχει τεθεί υπό δοκιμή σε έξι σχολεία στο New Jersey της Αμερικής, και ούτε καν γίνονται δεκτά αιτήματα για περισσότερα. Οι αιτήσεις, μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού τμήματος του project, αναμένεται πως θα ξεκινήσουν να γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος του έτους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.