Το σύστημα augmented reality της Valve αποκαλύπτεται

Το project της Valve που θα έφερνε τα παιχνίδια στον… πραγματικό κόσμο ανεξαρτητοποιήθηκε και, τώρα, αποκαλύπτεται σε εντελώς πρώιμη μορφή.

CastAR 001

Αν και ξεκίνησε την πορεία του στα… σωθικά της Valve, ως ένα από τα πολλά δοκιμαστικά projects της, στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και εξοστρακίστηκε από αυτήν. Η εταιρεία θεώρησε πως θα έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε δυο διαφορετικά μονοπάτια που απλώνονταν μπροστά της: αυτή της εικονικής ή αυτό της επαυξημένης πραγματικότητας. Και διάλεξε το πρώτο.

Info

Επαυξημένη πραγματικότητα, κατά κόσμον augmented reality, καλείται η τοποθέτηση γραφικών επάνω από τον πραγματικό κόσμο. Για παράδειγμα, το πώς έβλεπε τον γύρω του κόσμο ο… Robocop ή ο Terminator είναι ένα παράδειγμα επαυξημένης πραγματικότητας. Αντίθετα, η εικονική πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να κάνει με τον πραγματικό κόσμο. Αντίθετα, σε αποκόπτει από αυτόν και σε μεταφέρει σε έναν καθαρά ψηφιακό κόσμο που δημιουργείται από τα bits και bytes ενός υπολογιστή.

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.