Ο ηγέτης των Android και Chrome ανοίγει τα χαρτιά της Google στο Wired

Nexus 7

Δεν είναι ενοχλητικό που η Samsung έχει επεκταθεί τόσο πολύ στο χώρο του mobile, και δεν είναι ανταγωνίστρια της η Motorola – που έχει αγοράσει η Google; Πώς ισορροπούν οι σχέσεις ανάμεσα στις εταιρείες;

Πανεύκολα: αντίθετα με το τι παρουσιάζεται συχνά σε άρθρα, η Google όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα με τη Samsung (Σημ.: και το ότι το ονοματάκι της φαίνεται πιο συχνά σε smartphones και tablets από αυτό της Google ή και του Android), αλλά συνεργάζεται στενά μαζί της προετοιμάζοντας τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο. Διότι η Samsung δεν είναι απλά μια ανταγωνίστρια, μα και μια εταιρεία που ηγείται των εξελίξεων στο χώρο του mobile αλλά και των οθονών και του hardware γενικότερα. Όσο για τη Motorola, αντιμετωπίζεται απλά ως άλλη μια εταιρεία. Ή, τουλάχιστον, αυτό δηλώνει ο ίδιος.

Τι θα δούμε στο κοντινό μέλλον από τη Google;

Ούτε πρωτοπόρες νέες συσκευές, ούτε κοσμοσυνταρακτικές εκδόσεις των προτάσεων της που ήδη γνωρίζουμε, ούτε, γενικά, κάτι πραγματικά νέο. Τωρινός στόχος της είναι η ανανέωση, ενδυνάμωση και γενικότερη βελτίωση όσων ήδη γνωρίζουμε. Προσέξτε, όμως, πως μιλάμε για το κοντινό, το… πολύ κοντινό μέλλον – όπως λέμε το τρέχον έτος. Από εκεί και έπειτα, κανείς δεν γνωρίζει.

Page 3 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.